Saksamaa legend tegi Celticu ja Chelsea taktika maatasa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernd Schüster.
Bernd Schüster. Foto: SCANPIX

Endine Saksamaa koondise tippmängija Bernd Schüster kritiseeris teravalt Meistrite liiga mullust tiitlivõitjat Londoni Chelseat ja Šotimaa tippklubi Glasgow Celticut, süüdistades neid liiga kaitsva mängustiili juurutamises.

Barcelona ridades klubijalgpalli mänginud Schüster kritiseeris Celticut pärast 1:2 kaotust Barcelonale teisipäevases Meistrite liiga kohtumises, kus Celtic asus 18. minutil juhtima ja tõmbus siis umbkaitsesse. Barcelonale päästis võidupunkti alles Jordi Alba tabamus üleminutitel.

«Mul on sellistest mängudest kõrini,» lausus Schüster ABC Radio Puntole. «Celticu sugused meeskonnad ei peaks Meistrite liigas mängima. Sama asja nägime mullu Chelsea puhul. Tegu oli väga halva näitega jalgpallist ja mul on kahju, et nad Euroopa meistriks tulid.

Kui Celtic kaitseb kümne mehega ja võtab peaaegu punkti, pole see aus. Ma usun, et Celticu treener vaatas korduvalt videolt, kuidas Chelsea mullu Barcelonaga mängis. Ta otsustas seda süsteemi kopeerida, aga ülikaitsev stiil ei ole enam jalgpall. Chelsea on loonud uue koolkonna ja UEFA peab alagrupifaasi reegleid muutma, kui nad tahavad Meistrite liigale elu sisse puhuda,» kurjustas Schüster.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles