Erkmaa korvpallikool alustas EYBLis võidu ja kaotusega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Euroopa Noorte Korvpalliliiga (EYBL) U15 vanuseklassi esimese divisjoni avaturniir Riias on kulgenud üllatusterohkelt. Juhtohje hoiab täisedu kolme võiduga rootslaste Fryshuset, Erkmaa KK saldos on üks võit ja üks kaotus.

Stockholmi klubi, kes juhatas turniiri sisse juba neljapäeval, alistades 11-punktilise eduga lätlaste BS Riga, tegi sama tembu ka reedel, kui neile astus vastu Erkmaa Korvpallikool. Eesti selle vanuseklassi meistrid vandusid Fryshusetile alla 50:63 (poolaeg 26:37).

Paaril korral kohtumise jooksul kolme punkti kaugusele jõudnud tartlased lõplikku murrangut siiski mängu tuua ei jõudnud. Palju pahandust tegi rootslaste liider Felix Lemetti, kes viskas lõpuks üleplatsimehena 36 punkti ja hankis kaheksa lauapalli. Tom Kaldre kogus Erkmaa KK parimana 18 punkti ja üheksa lauapalli, Hugo Erkmaa lisas 14 ja Carlos Jürgens 10 punkti. Eestlaste kirstunaelaks said pallikaotused, mida kogunes tervelt 25.

Päeva teiseks mänguks tegid treener Aivo Erkmaa hoolealused hommikusest õppetunnist õiged järeldused ning võtsid veenvalt oma esimese võidu tänavuses EYBLi sarjas, lüües Samaarat (Venemaa) 84:51 (poolaeg 46:23). Tõelise viskekontserdi korraldas tartlastest Hugo Erkmaa, kes kogus lõpuks võitjatest 33 (2p 11/9, 3p 9/5) punkti. Lisaks veel kuus lauapalli, kuus vaheltlõiget ja kolm korvisöötu. Huvitav on märkida samuti tema kõrget efektiivsusnäitajat selles mängus - 40. Kaspar Erik Puusepp lõpetas 14 punkti ja seitsme lauapalliga, Tom Kaldre kaheksa punkti, kaheksa lauapalli ja kuue korvisööduga.

Etapi teine mängudepäev algab Erkmaa KK jaoks laupäeval, 27. oktoobril kell 13.30, mil kohtutakse BS Riga rivistusega. Samal õhtul kell 18 võetakse mõõtu koduselt konkurendilt Salva/Rockilt, kelle kontos samuti seni üks võit ja kaotus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles