Hamiltonilt võetigi kolmas koht ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLareni piloot Lewis Hamilton
McLareni piloot Lewis Hamilton Foto: AFP / Scanpix

Vormel-1 maailmameister Lewis Hamilton jäi kohtunikele valetamise tõttu ilma Austraalia GP-etapi kolmandast kohast.

 

Rahvusvaheline Autoliit FIA teatas, et nii Hamiltoni kui ka tema meeskonna McLaren eelmise nädalavahetuse võistluste tulemused tühistati, kirjutab Eurosport.

Kolmas koht kuulub taas Toyota piloodile Jarno Trullile, kellele algselt määrati 25-sekundiline karistus, kuna ta möödus Hamiltonist siis kui turvaauto rajal oli.

Eile teatas Toyota, et ei kavatse Trullile määratud karistust vaidlustada, hoolimata sellest, et Trulli kolmandalt kohalt 12. positsioonile kukkus.

Nüüd aga selgus, et Hamilton ja McLaren edastasid kohtunikele Austraalias valeinformatsiooni.

Meenutuseks: 56. ringil, kui turvaauto oli rajal,  sattus Trulli murule ja Hamilton läks temast mööda. Kuna eessõitja polnud rajal, oli see lubatud manööver. Pisut hiljem võttis Hamilton äkitselt hoo maha ja tõmbus kõrvale. Trulli arvas, et Hamiltonil tekkisid probleemid ning möödus omakorda, seda aga peeti keelatud tegevuseks.

Esialgu ütles Hamilton kohtunikele, et ei lubanud Trullit meelega mööda, pärast aga rääkis Briti meediale, et McLaren käskis tal Trulli mööda lasta.

Austraalia GP-etapil teenis kaksikvõidu Brawn GP, esikoha sai Jenson Button.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles