Chelsea süüdistas pärast kaotust kohtunikku rassismis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Obi Mikel (paremal) vestlemas Mark Clattenburgiga.
John Obi Mikel (paremal) vestlemas Mark Clattenburgiga. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustel pakkus eilne Manchester Unitedi 3:2 võit Londoni Chelsea üle palju kõneainet ning pärast matši süüdistas Chelsea kohtunikku Mark Clattenburgi rassismis.

Chelsea esitas Premier League’le kaebuse ja nõuab vabandust, kuna nende mängumehe John Obi Mikeli sõnul kasutas kohtunik 76. minutil talle kollast kaarti andes tema suunas ka rassistlikke väljendeid, kirjutab Sportsmail.

Kohtumise järel nõudsid Mikel, Chelsea peatreener Roberto Di Matteo ja tegevdirektor Ron Gourlay kohtunikult vabandamist, kuid Clattenburg keeldus ja seejärel esitas Chelsea eile õhtul liigale ametliku kaebuse.

Lisaks olevat kohtunik kasutanud ebatsensuurseid sõnu ka Chelsea ühe hispaanlasest mängumehe suunas. Hispaanlastest käisid eile Chelsea ridades platsil Juan Mata, Fernando Torres ja Cesar Azpilicueta.

Chelsea mängijad tundsid pärast matši, et kohtunik oli neile ka mängu ajal liiga teinud, kuna ManU võiduvärav sündis suluseisust ja Torresele sukeldumise eest antud teine kollane kaart oli ka nende arvates liiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles