Pika pingiga Rock sammub võitude teed

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe.
Gert Kullamäe. Foto: Sille Annuk / Postimees

Vähemalt hooaja alguse põhjal võib öelda, et Tartu Rock on praegu Eesti tugevaim korvpalliklubi. Lisaks sellele, et reedel alistati koduliiga suures vastasseisus Kalev/Cramo, jätkatakse ka Balti liigas täiseduga. Eile nopiti Panevežyses hooaja viies võit. Leedu klubi alistati 76:72.

«Nagu meile viimasel ajal tavaks, ei saanud me alguses mängu hästi käima, kuid vahetusmehed sekkusid väga edukalt,» kirjeldas Rocki peatreener Gert Kullamäe. Ja kuigi tartlased kontrollisid kohtumise käiku, mängiti lõpuminutitel maha korralik põnevik. Rock andis edu käest ja lubas poolteist minutit enne lõppu väljakuperemehed isegi kahe silmaga juhtima. Raskel hetkel sopsas aga kolmesega Silver Leppik ning Panevežyse luhtunud rünnaku järel lisas kaks punkti Ingram. Lõpptulemuse vormistas Tartu ameeriklase vabavise.

«Lõpus tulid sisse lubamatud eksimused,» nentis Kullamäe. «Vabadelt kohtadelt visati mööda, kaitselauas ei saadud palle kätte ja seepeale lasti vastasel panna jalad maas seistes kolmene. Ei midagi taktikalist, lihtsalt sellised pahad asjad.»

Samas märkis Kullamäe, et Leedus on alati raske võita ja seepärast on ka seekordne edu oluline. Võidud näitavad, et Rock on hooaja hakul heas hoos.

«Läbi võitude tuleb ka enesekindlus,» lausus Kullamäe ja avaldas heameelt, et igas kohtumises on mängitada nii paljusid mehi. «Hooaja alguses oli kohe selline plaan ja see on õnnestunud. Iga mees, kes vahetusest platsile läheb, mõistab oma rolli ning teab, mida temalt oodatakse. Nii on ka treenerina mõnus tegutseda.»

Eesti klubidest kõrgeimat sarja, Ühisliigat mängiv Kalev/Cramo jäi eile võõrsil alla Kaasani Unicsile 72:86. Tugevad väljakuperemehed juhtisid algusest peale ega andnud Kalevile mingit vastuhakuvõimalust. 

Korvpall

Balti liiga

Panevežys – Tartu Rock 72:76

Rock: Ingram 18, Saage 11, Toome 8, Kriisa 7, Neljubov 6, Eichfuss 6, Dimša 6, Leppik 6, Kurbas 4, Doronin 4.

Juventus – Valga 88:77

Valga: Järvelainen 20, Cunda 17, Oja 13, Grim 9, Vares 8, Grafs 7, Leok 3.

Ühisliiga

Kaasani Unics – Kalev/Cramo 86:72

Kalev: Mc Leod 20, Fall 15, Keerles 12, Sokk 9, Elegar 8, Wikinson 5, Arbet 3. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles