Eesti Kergejõustikuliidu saavutusspordi uus juht on Marko Aleksejev

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Aleksejev
Marko Aleksejev Foto: Toomas Huik

Eesti Kergejõustikuliit avaldas kergejõustikutreenerite aastakonverentsil, et alaliidu saavutusspordi juhiks saab Marko Aleksejev.

Eesti Kergejõustikuliidu peasekretäri Sirje Lippe sõnul otsustas alaliit Aleksejevi kasuks pika ja põhjaliku kaalumise tulemusel. «Kergejõustik on Eesti spordi üks esindusalasid ning vajab head ja tugevat juhti, kes suudaks ala edasi viia ning olla partneriks sportlastele ja treeneritele. Kutsusime Marko alaliitu tööle kuue kuu eest esmalt koondiste lähetuste ja rahvusvahelise suhtluse eest vastutava tehnilise sekretärina. Selle aja jooksul on ta saanud väga konkreetse ülevaate ootustest, mis saavutusspordi juhile on, ning ühtlasi tõestanud ennast teotahtelise ja koostöövalmi inimesena, kes annab meeskonnale palju juurde. Veendusime, et Marko on just sobiv inimene, kellele saavutusspordi juhi vastutusrikas töö usaldada,» lausus Lippe.

Alaliidu pikaajalise peatreeneri Aivo Normaku ametist lahkumise järel täpselt aasta tagasi vastutas saavutusspordi valdkonna koordineerimise eest peasekretär Lippe. «Kui Aivo lahkus ametist peatreenerina ning Marko asub ametisse saavutusspordi juhina, siis töö sisu oluliselt muutunud pole, pigem on viidud ametinimetus tööülesannetega kooskõlla,» täpsustas ta.

Marko Aleksejevi sõnul peab ta oma uues töös kõige olulisemaks märksõnaks koostööd. «Kindel on see, et võti peitub koostöös. Oluline on kaasata aruteludesse ja otsuste langetamisesse erinevaid osapooli – treenereid, sportlasi, alaliidu juhatust, sekretariaati, teisi kergejõustikuga aktiivselt seotud isikuid jne,» lausus Aleksejev.

Marko Aleksejev on lõpetanud õigusteaduse eriala ning on töötanud sporditreeneri, õpilasmaleva rühmajuhi ning siseturismifirma juhina. Aleksejev on endine kõrgushüppaja, Eesti kõigi aegade edetabelis jagab ta tulemusega 2.28 teist kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles