Huckile kaotanud Arslani treener: see on poksiajaloo suurim pettus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firat Arslan (esiplaanil) vääris enda arvates Marco Hucki (taustal) vastu võitu.
Firat Arslan (esiplaanil) vääris enda arvates Marco Hucki (taustal) vastu võitu. Foto: SCANPIX

WBO raskekaalu tiitlimatšis kohtunike ühehäälse otsusega Marco Huckile kaotanud Firat Arslani treener Dieter Wittmann nimetas juhtunut uskumatuks pettuseks.

«See matš oli suurim pettus, mida minu silmad on näinud. Häbilugu,» lausus Wittmann. Kohtunike otsust tervitas kõva vilekooriga ka Halle publik, kes pooldas selgelt 42-aastast Arslani. Mõlemad briti kohtunikud eelistasid Hucki võrdselt punktidega 115-113, itaallasest kohtunik andis Huckile 117-111 paremuse. «Võit tuli raskelt, ta võitles nagu lõvi,» tunnustas vastasest 15 aastat noorem Huck Arslani. «Mina ei ole kohtunik, aga enda arvates tabasin teda rohkem kui tema mind.»

Arslan oli seevastu maruvihane. «Ma ei ole mitte midagi sellist kunagi kogenud. Olen väga harva nii palju puhtaid lööke teinud, tema aga ainult riivas mind. Kuidas saab nii juhtuda? Selline asi rikub poksi ära. Mult rööviti võit. Oleksin olnud uus maailmameister, oleksin ajalugu teinud,» pahandas Arslan.

Huck kohtub järgmiseks kohustuslikus korras väljakutsuja Ola Afolabiga. Meeste maikuine matš lõppes viigiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles