Heatujulised koondise debütandid: meil pole mitte midagi kaotada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Mööl (vasakul).
Karl Mööl (vasakul). Foto: Toomas Huik

Lilleküla jalgpallistaadioni kunstmuruväljakul kogunenud, tunniajalise trenni teinud ning homme varahommikul Omaani poole teele asuvas Eesti jalgpallikoondises on seekord koguni viis meest, kellel avaneb kaugel maal võimalus esmakordselt Eesti eest väljakule joosta.

Debütantideks on väravavaht Stanislav Pedõk ning poolkaitsjad Andre Frolov ja Karl Mööl Florast, äärekaitsja Ken Kallaste Nõmme Kaljust ja poolkaitsja Ilja Antonov FC Levadiast.

«Koondisekogemuse saamine on kindlasti huvitav ja olen rahul, et kutse tuli,» lausus Mööl tänase treeningu järel. «Midagi kaotada mul ei ole, loodetavasti saan ka mänguaega. Kogemusi koguneb niikuinii. Ei osanud oodata, et mind võidaks kutsuda – hooaja keskel oli mul väike vigastus ja alles jõudsin tagasi vormi,» lausus ta. «Kutse oli seega üllatus, aga kindlasti positiivset laadi. Hea, kui treenerid leiavad, et olen võimeline koondisetasemel mängima, vähemalt sõprusmängudes,» märkis Mööl.

24-aastane Ken Kallaste sai elu esimese koondisekutse pärast Nõmme Kaljuga Eesti meistriks tulekut. «Kutse tuli küll suhteliselt hilja, aga parem hilja, kui mitte kunagi,» sõnas ta. «Tunne on mõnus, ise usun, et saan hakkama – mul on palju rohkem võita kui kaotada.»

Tiitliga lõppenud klubihooaega hindab Kallaste heaks – vaid laupäevastel võidupidustustel tuli end natuke tagasi hoida. «Jah, ei saanud päris lõdvaks lasta, sest täna tuli juba siin olla,» muigas ta. «Aga kui tuled meistriks, siis peab ju rahule jääma. Enda puhul tunnen, et tuli hooaja jooksul natuke ka praaki sisse, kuid positiivset oli kahtlemata negatiivsest palju rohkem. Esimese trenni järel on muljed igati positiivsed, A-koondises on võib-olla olemine vähe tõsisem kui noortekoondistes, aga sisekliima on meil alati hea, kõik toetavad kõiki,» lisas Kallaste.

Antonovil olid samuti avatreeningust positiivsed muljed. «Tunne on väga hea, head mängijad on koos. Esimene trenn oli mulle natuke raske, tempo on kiire ja kõik töötavad kõvasti. Loodan, et pääsen väljakule ja loodan, et võidame,» ütles ta.

«Koondisekutse oli üllatus ja muutis natuke mu puhkuseplaane, aga loomulikult on see väga positiivne üllatus. Väike närv on ka sees, aga see on positiivne närv. Loodan, et saan hakkama,» lisas Antonov, kes mängis nädalavahetusel olulist rolli Levadia hõbemedalivõidus. «Klubihooaja üle olen õnnelik – saime hõbemedali ja lõin ise viimases mängus kaks väga olulist väravat. Treenerid andsid mulle palju mänguaega ja usaldasid mind – aitäh neile!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles