Tarmo Rüütli: teen omalt poolt kõik, et kõigile mänguaega anda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis tegi enne mänge Omaani ja Araabia Ühendemiraatidega viimase ühistreeningu.
Eesti jalgpallikoondis tegi enne mänge Omaani ja Araabia Ühendemiraatidega viimase ühistreeningu. Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli usub, et kõik mänguks Omaaniga koondisesse kutsutud mehed mängivad oma koha välja. Omalt poolt lubab ta ka neile kõigile võimaluse anda.

«Uusi nägusid on palju, aga kõik poisid on sitked, ega midagi hullu pole. Loodan, et nad saavad hakkama. Peaasi, et kaitse korda saame, küll neid mehi leiab, kes peale lüüa oskavad. Võib mängida küll,» uskus ta.

Nii Omaani kui ka Araabia Ühendemiraatide koondise kohta Rüütlil täpsem ülevaade puudub. «Vastaste kohta on teada ainult statistika, eks me proovime neist kohapeal veel natuke mingit pilti saada. Üks asi on FIFA reiting, teine viimased mängud,» lausus ta. Eesti on Omaaniga kohtunud korra, 2003. aasta detsembris, kui koondist juhendas praegune noortekoondise peatreener Arno Pijpers. «Tema sõnul on nad päris tugevad. Meie jaoks kindlasti kõva vastane,» sõnas Rüütli. Ainus senine kohtumine lõppes 1:3 kaotusega, Eesti ainsa värava lõi Indrek Zelinski.

Rüütli loodab Omaanis mänguaega anda kõikidele kaasa sõitnud koondislastele. «Teen omalt poolt kõik selleks, et kõik saaksid mängida. Hindan seda, et nad olid valmis hooaja lõpus koondisele appi tulema, kui meil erinevatel põhjustel järjest mehi ära kukkus. Nad on kõik igati seda väärt, et väljakule saada,» rõhutas peatreener.

Koondise välisturneel ei osale vigastuse tõttu Taijo Teniste, Aleksandr Dmitrijev, Tarmo Neemelo, Sander Puri, Sergei Zenjov ja Raio Piiroja. Enar Jääger ja Henrik Ojamaa jäävad kokkuleppel peatreeneriga klubi juurde ning Oliver Konsa ja Artur Rättel ei tee kaasa isiklikel põhjustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles