Napi kaotuse meelehärm varjutas hea mängu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastes mängudes on Rocki kangelaseks tõusnud Justin Ingram
Viimastes mängudes on Rocki kangelaseks tõusnud Justin Ingram Foto: Margus Ansu

«Olen arvamusel, et tegime kõva mängu, kuid lõpuks loeb ikkagi see, kas tuli võit või kaotus,» sõnas Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe. Tartlased alustasid eile võõrsil eurosarja napi 76:77 kaotusega Ukraina meistriliiga liidrile Južnõi Himikule. Seejuures alustati viimast veerandaega veel viiepunktilises eduseisus.

Lõpusekundite heitluses maksid Rockile valusalt kätte paar ränka eksimust. «Silver Leppik tegi ühe kiirustatud viske ja Kristo Saage söötis otse auti… need olid valusad hetked,» tõdes Kullamäe. «Samas tuleb mõista, et need juhtusid mängu lõpus, otsustavatel hetkedel, aga just siis sellised asjad toimuvadki. Lootsime lõpus kogemuste peale, aga…»

Kullamäe märkis, et Himikul tabasid kõrgest klassist Devoe Joseph ja Suad Šehovic oma kolmesed just siis, kui meeskond seda kõige rohkem vajas. «Tegelikult olime nende vastu hästi valmistunud ja saime kaitses korralikult hakkama,» hindas Kullamäe. Avapoolaja võitiski Rock 44:38 ning hoidis stabiilselt edu ka kolmandal veerandajal.

Rocki poolel oli suurim korvikütt Justin Ingram 25 punktiga. Ükski teine tartlane ei jõudnud kahekohalise arvu punktideni.

Tänavust hooaega hästi alustanud Rock on nüüd saanud järjest kaks kaotust. Vastase paremust tunnistati Balti liiga viimases kohtumises Leedus ja nüüd eurosarja avalahingus. «Sellest tuleb üle olla ning moraal ei tohi langeda,» sõnas Kullamäe. «Kolm järgmist eurosarja mängu peame kodus. Kui tahame kuhugi jõuda, et tohi me nendes kohtumistes vääratada.»

Kalev/Cramo sai Balti liigas läbi raskuste jagu Valmierast. Viimast veerandaega alustati veel kaotusseisust, kuid lõpuks vormistati võit 84:76. Eesti meistriliigas alistas Rapla võõrsil lisaajal Valga 66:69.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles