Saaremaa ralli õnnetuse kohta alustati kriminaalmenetlust

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ralli laupäevasel esimesel kiiruskatsel juhtus õnnetus, kui Venemaa rallisõitja Jevgeni Rogov ei suutnud autot valitseda ja kihutas publiku sekka. Viga sai kuus inimest.
Saaremaa ralli laupäevasel esimesel kiiruskatsel juhtus õnnetus, kui Venemaa rallisõitja Jevgeni Rogov ei suutnud autot valitseda ja kihutas publiku sekka. Viga sai kuus inimest. Foto: Raul Vinni/Saarte Hääl

Saaremaal peetud autoralli Eesti meistrivõistluste viimasel etapil, Kaugatoma kiiruskatsel toimunud raske õnnetuse kohta alustati kriminaalmenetlust. Lääne prefektuuri teatel tehakse seda ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamise paragrahvi alusel. Uurimise eemärgiks on selgitada välja, kas oli eksimusi kiiruskatse ohutuse tagamisel.

Esmalt uuris juhtunut ralli enda õnnetuse komisjon, kes edastas oma materjalid Eesti Autospordiliidu rallikomiteele. Rallikomitee vaagis kõiki materjale, ent avalikkusele pole nad oma järeldusi esitanud. Samas oli varem teada, et politsei otsustab oma uurimise alustamise pärast ralli enda komisjoni materjalidega tutvumist.

Õnnetus juhtus Lassi silla juures, kui auto sõitis kurvis rajalt välja vastu piirdeaeda, mille taga oli hulgaliselt pealtvaatajaid. Vigastada sai kuus inimest, neist üks raskelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles