Seli: mitmed asjad Eesti spordis vajavad parandamist

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Olümpiakomitee uus president Neinar Seli ja endine president Mart Siimann.
Eesti Olümpiakomitee uus president Neinar Seli ja endine president Mart Siimann. Foto: Liis Treimann

Neinar Seli valiti tänasel üldkogul järgmiseks neljaks aastaks Eesti Olümpiakomitee presidendiks. Neli kogus 85 poolthäält, teine kandidaat Madis Kallas 29. Asepresidentideks valiti Kristina Šmigun-Vähi ja Toomas Tõnise.

«Tänan Eesti Olümpiakomitee liikmeid mulle usaldatud suure mandaadi eest ja luban olla kõigi Olümpiakomitee liikmete presidendiks. Mitmed asjad Eesti spordis vajavad parandamist ja täiendamist, kuid seda tasakaalukalt. Süsteemi ei saa pea peale pöörata, uuendus ei saa olla vajalik vaid uuenduse enda pärast. Seda enam, et tervikuna on süsteem näidanud oma elujõudu – tippsport on toonud meile sel aastatuhandel igalt olümpialt medali ning rahvaspordi võimalused on arenenud läbi aegade ühele parimale tasemel,» kommenteeris Seli. «Meil on tugev tiim – Kristina Šmigun-Vähi on läbi aegade parim naissportlane ja üks suuremaid eeskujusid, kes on toonud spordi juurde tuhandeid inimesi. Toomas Tõnise aga kõige pikaaegsem ja kogenum eesti spordi juht. Peasekretäri koha leidmiseks kuulutame välja avaliku konkursi – kõigil peab olema võimalus ning sellisel juhul on ka uue peasekretäri mandaat suurem.»

«Tänan vastaskandidaati. Madis Kallase taustameeskond tegi hea kampaania, seda eriti meedias. Eesti sport on viimastel nädalatel saanud tähelepanu ning jõudnud ka spordikaugete inimesteni,» lisas Seli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles