Savisaar EOK üldkogust: teised arutasid spordi rahastamist, mina mõtlesin naiste peale

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar tänasel Eesti Olümpiakomitee üldkogul.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar tänasel Eesti Olümpiakomitee üldkogul. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjutab oma veebipäevikus Eesti Olümpiakomitee presidendivalimistest.

«Istusin Virus Olümpiakomitee kongressil eelviimases reas ja mõtisklesin asjade olemuse  üle. Teised arutasid spordi rahastamist, mina mõtlesin naiste peale. Tõtt tunnistades oli naisi saalis vaid üksikuid. Paistsid ainult silutud pintsakud ja testosterooni täis õhkkond,» kirjutab Savisaar enda blogis. «Õnnitlused Kristina Šmigun-Vähile, kes selles meeste väes EOK asepresidendiks valiti, aga tema oli ka pigem erand kui reegel. Neinar Seli on tubli mees, et Kristina oma asetäitjaks valis, ma ei välista, et see on üldse esimest korda EOK ajaloos. Meie uisuliidus püüame küll asja tasakaalus hoida, lisaks minule esindab ala EOK juures ka Maire Arm. Ja ka sportlaste hulgas valitsevad meil harmoonia ja tasakaal. Mida me tõestame teile järjekordselt detsembris, kui toimuvad Eesti meistrivõistlused iluuisutamises.»

«Mina olen naiste poolt, mulle naised meeldivad. Ka spordis. Minu üks lemmikutest on vehkleja Irina Embrich, kes võiks vabalt olla siin saalis ühel aukohtadest. Tegelikult tegi mind kurvaks, et mitmekordne olümpiavõitja Erika Salumäe tundub olevat spordiringkondades unustusse jäetud. Aga võib-olla on see tema enda soov ja tahtmine?» jätkas Tallinna Linnapea. «Tallinnas elab 40 000 naist rohkem kui meest. Kõik nad võiksid olla sportlased või vähemalt spordi harrastajad. Ärge häbenege, teie aeg on alles ees! Kui Olümpiakomitee täitevkomitee kokku tuleb, tõstatan ma selle küsimuse president Neinar Seli ja tema asetäitjatega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles