Kallas Selist: meie väärtushinnangud on erinevad

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kallas.
Madis Kallas. Foto: Andres Haabu

Eesti Olümpiakomitee presidendivalimistel kaotajaks jäänud Madis Kallas kinnitas, et ei kavatse kandideerida EOK peasekretäri kohale. «Minu ja Neinar Seli maailmavaated ja väärtushinnangud on erinevad. Arvan, et see kooslus ei töötaks,» nentis ta.

Kuigi Kallase võimalusi peeti kesiseks, tunnistas ta, et spordimehe hing ei lubanud tulla valimistele kaotama. «Lootsin, et neid inimesi, kes esialgu ei toetanud kumbagi kandidaati või ei julgenud avalikult mind pooldada, tuleb salajasel hääletamisel rohkem minu poole. Tegelikult oli neid inimesi 16,» rääkis ta. «Paraku tundub nüüd, et meie spordis lähevad asjad samamoodi edasi nagu seni.»

Kallas tõrjus ka arvamuse, nagu kasutaks ta EOK valimisi hüppelauana, sukeldumaks poliitikasse.

«Praegu ei näe ma ühtegi erakonda, kellega sooviks liituda,» märkis ta. «Ma ei kavatse kandideerida ka kohalikel valimistel oma kodukandis. Olen ikkagi läbi ja lõhki spordiinimene ning tahan tegeleda selle asjaga.»

Valimistel elevust tekitanud mees ei osanud öelda, kas ta kavatseb ka nelja aasta pärast EOK presidendi tooli eest võidelda. Küll aga avaldas ta lootust, et järgmine kord on juba rohkem kandidaate.

Oma seekordset sammu, valimistesse sekkuda,  ta aga ei kahetse.

«Seni kui jääd iseendaks ja ei ütle kellelegi seda, mida hiljem kahetseksid. Mina saan vabalt minna igaühe juurde ja suhelda. Mõnel inimesel on hoopis minuga rääkimine ebamugav,» sõnas Kallas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles