Galerii: Xplosion Estonia kaalumisel loositi võitluspaarid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme Keilas toimuva Xplosion Estonia tänasel kaalumisel loositi ka veerandfinaalpaarid.

Segadust tekitas veidikene seik, et Rootsi võitleja Patrick Thomsen haigestus ootamatult ning tema peab kahjuks seekord turniiril osalemise vahele jätma. Küll aga said korraldajad võitluskaardi väga edukalt kokku, asendades Patricku reservmatšis teise eestlasena ennast üles andnud Maksim Arikuga.

Turniiripaaride paigutusele eelnes ka kaalumine, kus võitlejate kaal pidi olema 60 kg, kusjuures kuni 1kg lisakaalu oli lubatud. Kõik mehed mahtusid ilusasti normipiiresse ning kõik sai jätkuda ilma viperusteta. Turniiripaaride paigutusel lähtuti põhimõttest, et ühest ja samast riigist tulevad võitlejad esimeses voorus omavahel ei kohtuks ning seetõttu sai valik järgmine:

1. matš: Clay Bobelijk (Holland) vs Andrei Tsukin (Kaliningrad)

2. matš: Pavel Delendik (Valgevene) vs Jamie Whelan (Inglismaa)

3. matš: Markko Moisar (Eesti) vs Leonid Dudartsik (Kaliningrad)

4. matš: Denis Telitsa (Valgevene) vs Maksim Arik (Eesti)

Turniir teeb korraldusikult huvitavaks seik, et poolfinaalidesse edasipääsenute vahel toimub ürituse ajal loosimine, kes meestest poolfinaalmatšides kokku lähevad.

Mehed hakkavad võitlema professionaalsete K-1 reeglite järgi, mis tähendab seda, et peale kubemekaitsme ning kinnaste rohkem lisakaitsmeid ei kasutata. Lubatud on kõik käe ja jalalöögid pähe, kehasse ning jalgadesse, ei toimu püstimaadlust ning põlvelööke võib sooritada vaid 1. See muudab vaatemängu väga adrenaliinirikkaks ning kaasahaaravaks. Veerand- ja poolfinaalmatšid on 3x2 min ning finaalmatš 3x3 min.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles