Korvpalliklubi Hito avas uue kodulehe

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KK Hito logo.
KK Hito logo. Foto: KK Hito

Eesti esimene, 1989. aastal asustatud korvpalliklubi Hito avas aadressil www.hito.ee 10. novembril uue kodulehe. «Arvestades, et klubi astus meistriliigasse minekuga oma sportlikus arengus järgmise sammu, siis peame arengus kaasa minema ka teistes valdkondades,» sõnas KK Hito meistriliiga meeskonna pressiesindaja Rene Kundla basket.ee-le.

Kuna klubil on koos meistriliiga meeskonnaga töös 12 võistkonda, kes kokku mängivad 17 eri sarjas, pani see veebilehe tegijatele omaette eesmärgiks selle, et kodulehelt oleks kerge leida infot kõikide võistkondade kohta. «Saime palju abi korvpalliliidult, kuid väga palju tuli ka veebisepp Jaak Roodenil endal välja nuputada, sest kõiki lahendusi, mis oleks teinud külje haldamise kergemaks ei saanud kahjuks kasutada, seda siis kas tehnilistel või esteetilistel põhjustel,» nentis Kundla.

Klubi kodulehekülje üheks tugevuseks peab Kundla uudiste osa, mis pidevalt täienes tänu noortetreeneritele ka kodulehe eelmises versioonis. «Seda joont tahame jätkata ning sellega teistest erineda. Keskendume oma tugevatele külgedele ning proovime teha võimalikult vähe dubleerivat tööd. Näiteks statistika, mis on korvpalliliidu lehekülje trumbiks on meil linkidena basket.ee lehele. Samas saab basket.ee viimaste uudiste pealkirjadega olla kursis ka hito.ee lehelt lahkumata,» sõnas Kundla.

Lisaks uudistele saab kodulehel infot klubi kohta, eraldi rubriik on meistriliiga meeskonnal, antakse ülevaade võistlustest ja treeningutest ning oma alajaotus on ka toetajatel. Lisaks saab kohe kodulehe avaküljelt minna klubi Facebooki ja Youtube'i külgedele. «Olin klubi esimese lehekülje loomise juures ning hooajal 2001/2002 oli meie plussiks asjaolu, et andsime operatiivselt ülevaadet lisaks maakonna liigadele ka Eesti meistrivõistluste madalamate liigade kohta. Tol ajal oli Eesti meistrivõistlustel veebiväljund vaid meistriliigal. Samas on omapärane vaadata, et linkides tollasele korvpalliklubiklubide assotsiatsiooni kodulehele www.ekka.ee jõuab korvpallikülje asemel välja Eesti Kognitiivse ja Käitumisteraapia Assotsiatsioon kodulehele, kus on ka palju huvitavat lugemist,» sõnas Kundla.

«Võrreldes 11 aasta taguse ajaga on praegu palju raskem meelitada klubi küljele lugejaid, sest korvpallialast infot on veebis palju. Seega proovime üldpildi asemel rohkem keskenduda klubi tegemistele. Samas loodame pakkuda ka teistele Eesti klubide mängijatele ja poolehoidjatele, kellega Hito eri liigades kokku saab, oma lehel põnevat infot nii uudiste, piltide kui ka videote näol,» sõnas Kundla.

Äsjaavatud veebileht on KK Hito kodulehekülje kolmas versioon. Veebi ülesehituse eest vastutanud Jaak Roodeni sõnul analüüsiti põhjalikult Eesti teiste klubide kodulehti ning prooviti võimalikult lihtsa ülesehitusega teha selline kodulehekülg, mis oleks oma struktuurilt tulevikuks heaks eeskujuks teistelegi püramiidklubidele ehk neile klubidele, kel lisaks esindusvõistkonnale olulised ka teiste tasandite võistkondade tegemised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles