Pärnu alistas kodusaalis meistriliiga debütant Hito

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Vene.
Priit Vene. Foto: Toomas Huik

Korvpalli meistriliigas kohtusid Pärnu spordihallis omavahel KK Pärnu ning meistriliiga debütant KK Hito. Pärnakad haarasid juhtohjad enda kätte esimestest minutitest peale, võites mängu 81:57.

Kohtumise saatus pandi paika juba esimese veerandajaga. KK Pärnu oli sõiduvees ning lasi esimesel veerandajal Hitol visata vaid 6 punkti, karistades ise neid 17 punktiga. Teisel veerandil jätkus mäng Pärnu juhtimisel. Kuigi vahe ei olnud enam nii visa kasvama, ei suutnud Hito pärnakaid püüda ning puhkama mindi suvepealinnameeskonna 39:23 juhtimisel. «Esimesel veerandil lasime Pärnul turvalise edu sisse teha ning olime pidevalt tagaajaja rollis,» rääkis KK Hito peatreener Priit Sternhof. «Me ei saanud enda mängu kohe alguses käima ning jäime hätta vastaste tagaliiniga, eesotsas Rannar Raabi ja Augustas Peciukeviciusega.»

Kolmandal veerandil sai ka Hito oma mängu paremini käima ning Ida-Virumaa meeskond ei lasknud Pärnul enam nii lihtsaid korve saada. Pärnakate edu siiski püsis ning enne otsustavat kümmet minutit olid nad ees 59:43. Viimasel veerandil mängiti juba pingevaba mängu ning KK Pärnu võidus ei tekkinud enam mingit kahtlust. Priit Vene hoolealused võitsid kohtumise 24 punktiga, seisuks 81:57. «Komplekteerituse vahe lõi välja, mis on meie jaoks jube tuttav olukord. Pärnu on ju viimased paar hooaega samamoodi mänginud suuremate ja tugevamate vastu. Hito mängis oma mängu, kuid meie mängus on veel kõvasti varu. Aga parem selline võit, kui ilus kaotus,» rääkis KK Pärnu abitreener Rait Käbin.

Pärnakate poolelt oli 16 punktiga resultatiivseim Augustas Peciukevicius. Taavi Hämarsalu lisas 12, Rannar Raap 11 ning Osvaldas Matulionis ja Kristjan Kitsing, mõlemad 10 silma. Hito poolelt jõudis kahekohalise arvu punktidebi vaid Mario Kirsimaa, kes viskas 11 silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles