Žalgirise korvpallurid pole juba kolm kuud sentigi raha saanud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgirise mängijatel (pildil paremal Darijus Lavrinovic) on palk mitu kuud saamata, kuid korvpalliväljakul võideldakse sellegipoolest mehemoodi.
Kaunase Žalgirise mängijatel (pildil paremal Darijus Lavrinovic) on palk mitu kuud saamata, kuid korvpalliväljakul võideldakse sellegipoolest mehemoodi. Foto: SCANPIX

Kaunase Žalgirise korvpalliklubi omanik Vladimir Romanov tunnistas Leedu päevalehes Rytas, et klubi on suures rahahädas - mängijad pole juba kolm kuud saanud kätte ei palka ega ka preemiaid.

«Peame nüüd mõtlema, mida teha. Äkki leidub mõni patrioodist poliitik, kes on viimased 20 aastat kuskil firma nõukogus lolli mänginud, aga soostub nüüd klubile raha andma? Äkki maksavad välismaised firmad, kes Leedust raha välja imevad, Žalgirisele vähemalt preemiad ära? Pean hakkama meestele toidupakke kokku panema, et neil oleks vähemalt midagi süüa,» esines Romanov ajalehes endale omase värvika sõnavõtuga.

Tõsiseid palgaprobleeme arvestades peab tunnustama Žalgirise mängijate sportlashinge – Euroliigas ollakse viie vooru järel kaotuseta, mis märgib klubi kõigi aegade parimat hooaja algust eurosarjas. Ühisliigas alistati aga koduväljakul tugev Moskva CSKA ning ollakse nelja vooru järel selleski sarjas löömatud.

Rahahädas on ka Romanovile kuuluv Šotimaa jalgpalliklubi Edinburghi Hearts of Midlothian, mille võlakoorem ähvardab kõrgliigas mullu viienda koha saanud meeskonda administreerimise alla mineku ja suure punktikaotusega. Klubi palus võlast vabanemiseks hiljuti fännide abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles