Del Piero saabumine Sydneysse oli peatreeneri tervisele liiast

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alessandro Del Piero.
Alessandro Del Piero. Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpallilegendi Alessandro del Piero liitumine Sydney FCga osutus klubi peatreenerile Ian Crookile liigseks pingeallikaks ja mees oli sunnitud terviseprobleemide tõttu ameti maha panema.

Juhendaja sõnul hakati del Piero saabumise järel klubilt hüppeliselt paremaid tulemusi ootama ning see pani tema õlgadele liiga suured pinged.

Sydney FC on sel hooajal saanud meistriliigas vaid kaks võitu ja on kümne meeskonna konkurentsis kaheksandal tabelireal. Eelmisel nädalal saadi seejuures Central Coast Marinersilt saun tulemusega 7:2 ja laupäeval kaotati pearivaalile Melbourne'ile 2:3, ehkki veel veerand tundi enne mängu lõppu juhiti 2:0. Del Piero jäi vigastuse tõttu esimesest mängust kõrvale, kuid tegi Melbourne'i vastu mõlemale väravale eeltöö. Seejärel vahetas Cook aga itaallase välja, sai publikult kõva vilekoori ja pidi pärast kohtumist silmitsi seisma hulga vihaste fännidega, kes talt selgitust nõudsid.

«Koorem aina kasvab. Meedia tähelepanu on meie elu raskeks muutnud,» lausus Cook. «Kui aus olla, siis on see minu jaoks liiga raskeks muutunud ja ma pole sellega eriti hästi hakkama saanud. Ma ei kahetse, et ameti vastu võtsin, aga arvan, et pole õige inimene jätkama. Asi jõudis nii kaugele, et ma ei tundnud ennast enam hästi. Pere ja tervis on mulle aga kõige tähtsamad asjad,» põhjendas Cook ametist lahkumist.

Uue juhendaja leidmiseni täidab peatreeneri kohuseid senine abitreener Steve Corica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles