Kohus ei rahuldanud imemees Baumgartneri apellatsiooni

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felix Baumgartner hüppel
Felix Baumgartner hüppel Foto: SCANPIX

Austria kohus ei rahuldanud imemehest langevarjuri Felix Baumgartneri apellatsiooni talle määratud rahalise karistuse pärast.

Baumgartner mõisteti 2010. aastal süüdi kreeklasest veoautojuhi löömise eest ning talle määrati 1500 euro suurune rahatrahv. Baumgartner polnud aga karistusega nõus, sest väitis, et tegemist oli enesekaitsega, kuid kohus austerlast uskuma ei jäänud.

Baumgartner püstitas eelmisel kuul statosfäärist tehtud langevarjuhüppega mitu rekordit.

Baumgartneri tippkiirus oli 1342,8 km/h ehk 833,9 mph, mis tähendab helikiiruse ületamist. Enne helikiiruse ületamist oli Baumgartner vabalangemises 34 sekundit.

Hüppe ametlikuks kõrguseks kinnitati 39 045 meetrit ning kestvuseks 9 minutit ja 9 sekundit. Vabalangemine kestis 4 minutit ja 22 sekundit ja 36 529 meetrit.

Hüppe kõrgused on arvutatud kindlaksmääratud keskmisest merepinnast. Roswellis, kohas, kus hüpe toimus, on maapinna kõrgus merepinnast umbes 3400 jalga ehk umbes 1036 meetrit.

Langevari avanes 5300 jala ehk 1,6 kilomeetri kõrgusel maapinnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles