Rytas nullis Kalevi räsitud eesliini

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary Wilkinson (palliga).
Gary Wilkinson (palliga). Foto: Raigo Pajula

Kalev/Cramo võõrustas Ühisliiga kuuendas kohtumises Lietuvos Rytast ja pidi vastu võtma 60:73 kaotuse. Kalevi peatreeneri Aivar Kuusmaa nimetas võtmeteguriks nii külaliste agressiivset kaitset kui ka kalevlaste vigastusest räsitud pinki.

«Kui pole paar nädalat seda taset mänginud, on nendele mängudele päris keeruline tulla,» nentis ka 15 punkti visanud Tanel Sokk. «Tuleb vastastele au anda, suurem osa meie pallikaotusi oli nende agressiivsusest tingitud. Avapoolaja keskel kadus meil kolmeks-neljaks minutiks teravus ära ja sealt said nad initsiatiivi kätte,» sõnas Sokk. «Samuti ei suutnud me taktikaliselt just kaitses kõiki asju ära teha. Rünnakul oli niigi raske.»

Kalevi mängu vedasidki Sokk ja parimana 20 silmani jõudnud Keith McLeod, peale nende said käe valgeks veel vaid kolm meest. Eriti silmatorkavalt napiks jäi Kalevi eesliini roll – põlvevigastuse käes vaevlev Bamba Fall istus küll võistlusvormis pingil, kuid ei mänginud minutitki, teda asendanud Frank Elegar jäi lausa nullipoisiks. Viiest vabaviskest vaid ühe tabanud Gary Wilkinsongi ei suutnud enamat viiest punktist, saades käe valgeks alles kolmanda veerandaja lõpusekunditel. Samuti jäädi selgelt alla lauavõitluses.

«Ma jään selle lause juurde, mida ütlesin hooaja algul – see on minu kaheksa-aastase karjääri parim eesliin,» sõnas Kuusmaa sellegipoolest. «Eks muidugi tundsin Bambast puudust – temaga käib pall rohkem alt läbi, Frank pole kehamänguga veel niivõrd harjunud. Tegelikult tulid mehed kohati ilusti viskele, aga ei pandud ära. Ka Wilkinsoni mäng sõltub palju visetest, täna ta algul neid ei tabanud ja see tekitas kõigis ebakindlust. Kahju on mul sellest, et me ei suutnud vastaste aktiivset kaitset teenitud vigadeks pöörata,» lisas ta.

Nii Sokk kui ka Kuusmaa märkisid Kalevi raske seisu ühe peapõhjusena ära vigastused. «Lisaks Bamba puudumisele on ka Gert Dorbek ainult mänginud, trenni pole ta saanud teha. Meeskond polnud vigastuste poolelt mänguks päris valmis, aga mis parata,» nentis Sokk.

Kuusmaa sõnul võinuks ta Falli isegi platsile sundida, kuid see olnuks mõttetu. «Ta pole trenni saanud teha – kui ma oleks ta täna platsile pannud, oleks ta kindlasti pikaks ajaks väljas olnud. Nüüd läheb paranemiseks ehk veel mõni nädal,» ütles Kuusmaa.

Kalev jätkab ühe võidu ja viie kaotusega koos Turowi ja Azovmasiga tabeli lõpus, Rytas sai kolme kaotuse kõrvale teise võidu.

Ühisliiga

Kalev/Cramo – Lietuvos Rytas 60:73

Kalev: McLeod 20, Sokk 15, Arbet 12, Keerles 8, Wilkinson 5

Rytas: Nedovic 18, Ivanov 12, Radosevic 11, Seibutis 10, Dulkys 7, Dilys 7, Samaradziski 4, Buterlevicius 2, Redikas 2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles