Poodiumit sihtinud Tänak: risk ei tasunud ära

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Kuldar Sikk kihutavad Hispaania ralli poristel ja kurvilistel teedel.
Ott Tänak ja Kuldar Sikk kihutavad Hispaania ralli poristel ja kurvilistel teedel. Foto: Timo Anis

Hispaania rallil kõrget kohta sihtinud, kuid mõned kiiruskatsed enne lõppu katkestanud Fordi piloot Ott Tänak võttis kokku kehvasti lõppenud ralli ning analüüsis oma vigu.

Eestlasele sai saatuslikuks ralli kolmas päev. «Kolmanda päeva kiiruslegendi olin teinud selgelt liiga aeglase ja võistlusel pidin sõitma nii-öelda üle legendi. See tähendab, et kui näiteks olin legendi koostades kurvi märkinud neljanda käiguga läbitavaks, siis tegelikkuses läksin sinna viienda käiguga,» kirjutas Tänak Autolehe blogis.

«Pingutamiseks ei olnud niisugune olukord kõige mugavam, samas ei oleks viies koht, sellisel positsioonil olime me enne rajalt väljasõitu, kah midagi juurde andnud. Tuli riskida.Tagantjärele saab öelda, et risk ei tasunud ära, aga kiirus oli meil olemas ja ma ei kahetse midagi. Eesmärk oli poodiumile sõita, ühtegi muud sihti Hispaania rallil meil ei olnud,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles