Savisaar tahab Tallinnasse tuua vormelisarja MM-etapi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Mihkel Maripuu

Linnapea Edgar Savisaar saatis Vormel E tegevjuhile Alejandro Agagile kirja, milles kinnitas, et Tallinn on huvitatud elektrimootoriga vormelautode maailmameistrivõistluste etapi korraldamisest.

«Kuigi Tallinn on väike, lisaks ta sarjale unikaalse etapi. UNESCO maailmapärandisse kuuluv Tallinna vanalinn oleks elektriautode võidusõidule haruldaseks taustaks,» kirjutas Savisaar. Linnapea meenutas kirjas, et Tallinn oli 2011. aastal Euroopa kultuuripealinn ning omab suurte rahvusvaheliste ürituste korraldamise kogemusi.

«Olen tõesti pidanud viimasel ajal mõningaid kõnelusi selle üle, et 2014. aastal Vormel E maailmameistrivõistluste üks etapp võiks toimuda Tallinnas,» ütles Savisaar.

Linnapea sõnul on kõnelusi peetud Rooma, Peterburi, Kopenhaageni ja teiste linnadega. «Koos meiega osaleksid kindlasti aktsioonis Miami linnapea Tomas P. Regalado ja Rio de Janeiro linnapea Eduardo Paes,» lausus Savisaar.

Rahvusvaheline investorite konsortsium Formula E Holdings, mida Agagi juhib, ostis Rahvusvaheliselt Autoliidult FIA Vormel E sarja korraldamise õiguse tänavu augustis. Sarjas hakkavad võistlema vormelautod, mille ainsaks jõuallikaks on elektrimootor. Tegu oleks keskkonnasõbraliku võistlusega, kuid siiski võidukihutamisega, sest elektrivormelite tippkiirus võib küündida kuni 240 km/h.

Esialgse kava kohaselt hakatakse elektrivormelitega võidu kihutama suurlinnade südames, et meelitada rohkem publikut. Agagi on välismeediale öelnud, et etappidele oodatakse umbes 2000 võistlejat ja tiimiliiget ning 40 000 – 80 000 pealtvaatajat.

Rio de Janeiro on võistluse korraldamiseks lepingu juba allkirjastanud, läbirääkimised käivad Agagi sõnul New Yorgi, Pariisi, Londoni, Pekingi, Sydney ja Moskvaga.

Tuleva aasta sügisel tahetakse korraldada mõned näidisvõistlused, MM-sari peaks käivituma 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles