Lumelaudur Mario Visnap jõudis Euroopa karikaetapil poodiumile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Visnap (paremal) sai Euroopa karikaetapil 3. koha.
Mario Visnap (paremal) sai Euroopa karikaetapil 3. koha. Foto: Eesti Suusaliit

Rapla klubi RXT ridadesse kuuluv Mario Visnap (27) võitles end eile Hollandis Landgraafis toimunud Euroopa karikaetapil lumelaua pargisõidus poodiumile, tulles kolmandale kohale.

Värskel olümpiaalal võistles hooaja esimesel EK-võistlusel sisehallis kokku 66 meest. Visnap näitas kõrget taset juba kvalifikatsioonides, kus ta 16 finalisti seas parima tulemusega esimeseks platseerus.

Finaalides oli Visnap esimes vooru järel veel 2. kohal. Teises voorus näitas aga hollandlane Joris Owerkerk grammikese paremat sõitu, võttes kokkuvõttes 2. koha. Esikoht läks samuti kohalikule Jesper Kickenile, kes sisehallis asuval nõlval igapäevaselt treenib.

«Võistluste tase oli kõrge ja finaalis olid kaheksa esimest üsna võrdsed. Mariol õnnestus hästi, planeeritud võistlusõit õnnestus vigadeta järjest kuuel korral,» kommenteeris Klubi RXT ja Eesti lumelauatiimi peatreener Priidik Vesi. «Hooaja alguse kohta on see väga hea. Kahest päevast siin treenides jäi küll pisut väheks, kuid oleme tulemusega väga rahul.»

«Rajal oli kolm reili ja kaks hüpet. Sisehalli hüpped on väiksed. Täna olid minu trikid esimesest hüppest frontside 540 mute grääbiga, teisest hüppest switch backside 900, kinked reililt 270 switch frontside boardslide, sirgelt reililt switch backside 50-50 cab out ja rainbow reilile backside blunt,» lisas Visnap.

Vesi sõnul on järgmisena plaanis treeningulaagrid Soomes ja seejärel minnakse veebruari alguses Sotši MK-etapile. «Plaan on kaasa teha kogu olümpiakvalifikatsiooni karussell pargisõidu MK-etappide näol ja kvalifitseeruda olümpiale,» sõnas Vesi.

Eestlastest pääses veel finaali Madis Bachmann, kes oli sel hooajal alles esimest korda lumel.

Matis Maltsar lõpetas väga hea 19. kohaga. 16-aastane Kert Talu (Klubi RXT) oli 51. ja võistlus ebaõnnestus täielikult Martin Maltsaril, kellele jäi lõpptulemuseks 55. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles