U21 koondise uus peatreener Reim: uus amet on mulle hea väljakutse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U21 koondise peatreener Martin Reim.
U21 koondise peatreener Martin Reim. Foto: Mihkel Maripuu

Ametlikult alates 1. detsembrist Eesti U21 ja U23 jalgpallikoondiste peatreeneri ametisse asuv Martin Reim nentis tänasel tutvustaval pressikonverentsil, et ühe esmase ülesandena tuleb tal paika panna abitreeneri nimi.

«Pakkumine tuli sel hetkel, kui teatasin, et ei soovi Floraga lepingut pikendada,» lausus kolme aasta jooksul Flora kaks korda meistriks tüürinud Reim. «Treenerina on uus amet mulle suur ja hea väljakutse nii arengu kui ka enese proovilepaneku osas.»

Üheks valiktsükliks ehk kaheks aastaks ametisse nimetatud Reim kinnitas, et koondise juures jätkab suur hulk abipersonalist, küll aga on tal endiselt välja valimata oma parem käsi ehk abitreener. «Valikud üks, kaks, kolm ja neli on juba oma tööpostil... Ega ma pole ka jõudnud karjääri jooksul paljudega koos töötada – ühe mehega on mitmeaastane kogemus, aga temagi on juba hõivatud,» viitas Reim Flora endisele ja A-koondise praegusele abitreenerile Janno Kivisillale.

U21 ja U23 koondiste hetketaset hindas Reim igati korralikuks. «Mängijaid on parasjagu, enamik mängib küll Eestis, aga nad teevad seda tippmeeskondades ja kuuluvad seal ka põhikoosseisu,» sõnas ta.

Kuna U21 koondistele mõeldud Peterburi turniir toimub juba jaanuaris, on Reim ettevalmistustega algust teinud. «Siin pole aega 1. detsembrini oodata, oleme juba Lars Hoppi ja Arno Pijpersiga koostööplaane arutanud,» viitas ta U17 ja U19 koondiste juhendajatele.

«Lisaks tean klubitreenerina hästi, et on ebamugav, kui osad mehed mitmeks nädalaks ära viiakse, aga samas on mul klubide juhendajatega räägitud ja tahaksin ka ise hoida mehi siiski võimalikult palju klubide juures, et nad saaksid hooajale korraliku põhja laduda,» tutvustas Reim lähemaid tulevikuplaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles