Minide korvpallimeistrivõistlustel näeb «staažikat» Tartu pallurit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkmaa KK mängijad (sinises).
Erkmaa KK mängijad (sinises). Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eeloleval nädalalõpul, 17.-18. novembril peetakse Rakveres Eesti korvpalli meistrivõistluste mini vanuseklassi esimese etapi mänge. Võistlustulle asuvad poisid, kelle sünniaasta on 2001 või varasem.

Jõuproovi favoriitide hulka kuuluva Erkmaa Korvpallikooli meeskonnas on treener Gert Prantsi käe all ka üks selle vanuse vaieldamatult staažikamaid korvpallureid - oma viimast, kuuendat hooaega minide seas alustav 11-aastane Kerr Kriisa.

Erkmaa KKs neljandat hooaega harjutav ja võistlev, enne seda aga kahel hooajal Audentese mänguvormi kandnud Kriisa auhinnakogus on seni kolm kuldmedalit (neist üks Audentesega) ja üks pronksine autasu.

Kerri ema, Kersti Kull märkis, et poeg tunneb end kuuenda võistlushooaja eel hästi. «Võiks öelda, et natukene uhkeltki,» lisas ta. «Oma esimest miniliiga hooaega mäletab Kerr suht ähmaselt. Ilmselt sellepärast, et mänguaega jagus vast paar minutit ja sedagi juhul, kui kohtumise saatus oli juba otsustatud.»

Kersti Kulli sõnul on pojal esimestest mängudest enamgi meeles neli aastat vanemad, suurt kasvu võistkonnakaaslased ja punane mänguvorm ning mis võib-olla olulisemgi veel - miniliiga võit!

Järgnevatel hooaegadel on Kerri ema ütlusel tasapisi lisandunud nii mänguminuteid kui ka -oskusi. «Peamiseks erinevuseks esimese ja kohe algaval viimasel hooajal ongi panuse suurenemine võistkonna heaks,» rääkis Kersti Kull. «Kerril on algavaks hooajaks suured eesmärgid, mida ta välja öelda ei tahaksiki enne kui asi tehtud. Küll soovib ta, et meeskonnakaaslased püsiksid terved ja võidunäljased terve hooaja jooksul.»

Mullu pärjati rekordarvu võistkondade - 45 - osavõtul toimunud Eesti minikorvpalli meistrivõistlustel poiste konkurentsis võitjaks BC Tarvas/Rakvere Spordikool, kellele järgnesid Salva/Tartu Ülikool ja Erkmaa Korvpallikool.

Tüdrukute medalikolmiku moodustasid Tartu Kalev, Audentes ja Spordiklubi Marcus.

Tänavu on meistrivõistlustele registreerunud eelmise aastaga võrreldes kuus võistkonda vähem - kaasa teeb 31 poiste ja kaheksa tüdrukute rivistust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles