Vormel-1 pilootide mure: USA GPl tuleb vähe möödasõite

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austini ringrada.
Austini ringrada. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja tippsõitjad avaldasid pärast eilseid treeninguid muret, et esmakordselt uuel Austini rajal peetaval USA GPl ei pruugi tulla kuigi palju möödasõite.

«Peame leidma keskmise kiirusega läbitava kurvi, mis viiks sirgele, sest aeglastes kurvides on väga raske eessõitja kannul püsida. Siin rajal on lõbus kihutada, aga kardan, et vähekuluvate rehvidega ei tule kuigi palju möödasõite,» leidis McLarenit rooliv Jenson Button.

Talle sekundeeris Red Bulli sõitja Mark Webber: «Möödasõidu mõttes pole see just kõige lihtsam rada. Ideaaltrajektoori kõrval on väga libe.»

Buttoni meeskonnakaaslane Lewis Hamilton usub, et enamik möödasõite leiab aset tagasirgel, kus on lubatud kasutada DRSi. «Muudel rajaosadel on üsna raske eessõitja kannul püsida, eriti kiiretes 4., 5., 6. ja 7. kurvis,» märkis britt.

On ka neid, kes pelgavad, et järsult tõusev esimene kurv põhjustab stardis segadust. «Esiteks – vasakult rajapoolelt startimine on täielik nali. Võimalusel tahaks olla paremal ehk siis esimesel, kolmandal või viiendal stardikohal,» leidis Webber. «See on esmatähtis. Ja avakurv meenutab pisut La Source’i Spas ning me ju kõik teame, mis seal juhtuda võib.»

Kimi Räikkönen oli aga teist meelt, märkides, et avakurvi avariisid võib juhtuda kõikjal. «On hullemaidki kurve. Kindlasti läheb seal kitsaks ja trajektoori kõrval on libe. Eeldades, et kõik targalt käituvad, pole samas probleemi. Aga kui üks mees otsustab midagi korraldada, siis võib igal rajal avarii juhtuda,» sõnas soomlane

Austini GP kvalifikatsioon sõidetakse täna Eesti aja järgi kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles