Vormel-1 sari jääb ühe meeskonna võrra vaesemaks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HRT vormel.
HRT vormel. Foto: SCANPIX

Hispaania ajalehe Marca teatel lõpetab HRT vormelimeeskond selle hooaja lõppedes tegutsemise.

HRT omanikfirma Thesean Capital on tiimi müüki pandud, ent kui lähipäevil ostjat ei leita, saadetakse töötajad hooaja lõppedes laiali. 32 inimest on juba niigi hundipassi saanud.

«Meile öeldi, et viimane tööpäev on tõenäoliselt 26. november. Oleme siin vaid seetõttu, et muidu peaks tiim FIAle ja FOTAle trahvi maksma,» sõnas anonüümsust palunud HRT töötaja Austinis peetava GP ajal Marcale. Hooaja viimane etapp peetakse 25. novembril Brasiilias.

«Meeskond ei lõpeta tööd rahapuuduse, maksmata arvete ega uuel hooajal kasvava osalustasu tõttu, vaid seepärast, et Thesean Capital on otsustanud, et vormel-1s osalemine pole enam kasumlik, sest tiim ei saavuta mingeid tulemusi. Ülemaailmse investorfirma jaoks on vormel-1 meeskonnast loobumine pisiasi,» sõnas allikas Marcale.

Abu Dhabi etapi ajal luhtus napilt tiimi müük Qatari investorile. «Ma ei saa öelda, kellega oli tegemist, aga neil oli huvi ja neil oli raha. Siis lükkus tehingu sõlmimine edasi ja äkitselt nad taandusid,» lisas allikas. Ühe tiimiliikme sõnul tabas teda kahe etapi vahel Hispaanias asuvasse peakontorisse saabudes üllatus – ees ootasid vaid tühjad ruumid, kus polnud enam ei töölaudu ega ka arvuteid.

HRT sõitja Pedro de la Rosa avaldas samal ajal kartust, et täna toimuval USA GP ajasõidul ei mahu HRT autod 107% ajalimiidi sisse ega pääse seega homme starti. Vabatreeningutel pääses hispaanlane ise limiidi ületamisest ülinapilt, tiimi teine piloot Narain Karthikeyan ei suutnudki aga piisavalt head aega sõita. «Rehvitemperatuurid on täiesti valed ja meie rehvid ei kulu üldse, need on pärast kümmet ringi nagu uued. Kui laupäeval samamoodi edasi läheb, oleme suures hädas,» sõnas de la Rosa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles