Domenech värskes raamatus: Prantsusmaa koondis oli kari imbetsille

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Henry (paremal) ja Raymond Domenech 2010. aasta MM-finaalturniiril.
Thierry Henry (paremal) ja Raymond Domenech 2010. aasta MM-finaalturniiril. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallikoondise endine peatreener Raymond Domenech avaldas raamatu nimega «Tout Seul» («Täiesti üksi»), kus ta kritiseerib teravalt koondise staaride Thierry Henry, Franck Ribery ja Nicolas Anelka käitumist 2010. aasta MM-finaalturniiril, lisaks nimetab Domenech oma raamatus koondisemängijaid imbetsillideks.

Mäletatavasti läksid Anelka ja Domenech 2010. aasta finaalturniiril Prantsusmaa 0:2 kaotusmängus Mehhikole poolajal vaidlema ja Anelka saadeti peatreeneri solvamise tõttu MMilt koju. Seejärel otsustas kogu koondis treeningut boikoteerida, et näidata, et nad pole treeneri otsusega sugugi rahul. Prantsusmaa alagrupist edasi ei pääsenud ning sellega lõppes ka Domenechi aeg koondise eesotsas, vahendab AP.

«Ma ei suutnud kuulata, kuidas kõik absoluutselt kõige kohta arvamust avaldasid, tahtsin haigeks jääda, tahtsin nutta ja lahkuda,» kirjutab Domenech oma raamatus.

Streigipäeval sõitsid prantslased küll harjutusväljakule ja väljusid bussist, kuid pärast autogrammide kirjutamist läksid mängijad bussi tagasi.

Prantsusmaa koondis lõi end ise avalikkuse ees otse-eetris risti. Võib-olla said mängijad sellest ka aru, võib-olla aga mitte.

«Prantsusmaa koondis lõi end ise avalikkuse ees otse-eetris risti. Võib-olla said mängijad sellest ka aru, võib-olla aga mitte,» kirjutab Domenech. «Igatahes algatasid nad selle käitumisega Prantsusmaa koondise teekonna kuristiku suunas.»

Pärast streiki jäi Prantsusmaal pidada veel üks kohtumine, korraldajamaa Lõuna-Aafrika Vabariigiga, kuid sellest hoolimata otsustasid mängijad ja tavapärastelt protseduuridelt ning massaažist puududa. Sellisele käitumisele annab Domenech oma raamatus, mis on suuremas osas kirjutatud päevikuvormis, päris karmi hinnangu: «Ma olen siit läinud, mul on sellest imbetsillide karjast täiesti ükskõik.»

Enne Mehhiko mängu kirjutas Domenech: «Mul pole enam üldse energiat, nad ei meeldi mulle enam. See meeskond ei suuda ennast üldse ületada, kindlasti olen ka ise selles mingil määral süüdi. Mul on häbi, et niimoodi on läinud.»

Domenech kirjutab ka enda ja Anelka sõnavahetusest Mehhiko mängu poolajal, avaldades, et Anelka solvas teda ebatsensuursete sõnadega, kui treener tegi talle märkuse, et ta polnud esimesel poolajal väljakul piisavalt vaeva näinud. Domenech oli pettunud, et teised mängijad tema kaitseks välja ei astunud, vaid toonane kapten Patrice Evra üritas lõpuks tüli lahendada.

«Anelka tappis meie koondise. Ja pärast mängu nägin, kuidas nad koos William Gallas’ga naersid. Väga tundetu käitumine. Kas neil oli kaotuse üle hea meel?» imestab Domenech, nimetades Anelkat mõistatuseks, kes teiste heaks midagi ei tee.

Domenech kritiseerib teravalt ka Thierry Henry’d, kes oli hooaja jooksul väga vähe mänguaega saanud, aga nõudis sellest hoolimata, et peatreener teda MMil väljakule laseks, lisaks pöördus ta Anelkast alguse saanud tülis Domenechi vastu.

Krõbedatest sõnadest ei pääse ka Franck Ribery. «Kõige hullem oli Ribery pilk. Võib-olla liialdan, aga nägin tema silmis viha või kadedust,» kirjutab Domenech, kes on veendunud, et Ribery vihkab Yoann Gourcuffi. «Ta on samasugune nagu Anelka ja Henry, kõik käib ümber nende naba. Üks mängija hoiatas mind Ribery osas 2008. aastal, aga ma andsin talle võtme koondisesse. Milline idioot ma ikka olen.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles