Rassismis süüdistatud kohtunikul süüd ei leitud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Obi Mikel (paremal) vestlemas Mark Clattenburgiga.
John Obi Mikel (paremal) vestlemas Mark Clattenburgiga. Foto: SCANPIX

Kohtumises Chelsea ja Manchester Unitedi vahel väidetavalt rassistlikku väljendit kasutanud kohtunik Mark Clattenburg mõisteti Inglismaa alaliidu uurimiskomisjoni poolt õigeks.

28. oktoobri kohtumine Chelsea ja Manchester Unitedi vahel lõppes Unitedi 3:2 võiduga, kusjuures Clattenburg saatis väljakult ära kaks sinisärki ja Unitedi viimane värav sündis suluseisust, kirjutab Soccernet.ee.

Peale kohtumist võttis terve Chelsea selgelt Clattenburgi-vastase hoiaku ja kõige tõsisema süüdistusena teatas Ramires alaliidule, et kohtunik olevat John Obi Mikelile vastates kasutanud väljendit «jää vait, ahv». Rassism on viimastel aastatel jalgpallimaailmas väga valus teema ja rassistlikud sõnavõtud kohtuniku suust võinuks Clattenburgi karjääri lõpetada.

«Ma ei jõua ära oodata, et see selja taha jätta ja keskenduda Premier League ja muude võistluste vilistamisele,» kommenteeris Clattenburg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles