Fotod: inimvõimete piire nihutav Bolt püstitas veel ühe rekordi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt (vasakul) ja Allyson Felix võidetud auhindadega.
Usain Bolt (vasakul) ja Allyson Felix võidetud auhindadega. Foto: SCANPIX

Suvistel Londoni olümpiamängudel kolm kuldmedalit võitnud jamaikalane Usain Bolt püstitas aasta lõpus veel ühe rekordi.

Bolt kuulutati Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu IAAFi poolt lõppeva aasta parimaks meeskergejõustiklaseks ning seejuures anti 100 ja 200 m jooksude maailmarekordiomanikule Barcelonas üle juba tema karjääri neljas aasta parima meeskergejõustiklase tiitel ning sellega püstitas ta uue rekordi.

Varasemalt oli lisaks temale kolmel korral tiitli võitnud keskmaajooksja Hicham El Guerrouj ja naiste arvestuses teisvashüppaja Jelena Isinbajeva.

2008., 2009., 2011. ja 2012. aastal parimaks valitud Bolt edestas tänavu 800 m jooksjat David Rudishat ja 110 m tõkkejooksjat Aries Merittit.

Naiste arvestuses kuulutati lõppeva aasta parimaks 200 m jooksja Allyson Felix, kes suutis lõpuks oma põhidistantsil tulla olümpiavõitjaks. Kahel eelneval OMil oli tal tulnud leppida hõbemedaliga. Lisaks teenis ta Londonis USA naiskonna ridades kuldmedali 4x100 ja 4x400 m teatejooksudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles