Ferrari tiimiboss: me ei upita Alonsot seekord Massa arvel stardis kõrgemale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Massa.
Felipe Massa. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskonna juht Stefano Domenicali lubas, et tiim ei tekita Felipe Massale meelega karistust, mis võimaldaks MM-tiitlit jahtival Fernando Alonsol tänase Brasiilia GP-etapi stardirivis koha võrra tõusta.

Just sellist võtet kasutas Ferrari eelmisel etapil Austinis, kui Massa autol vahetati käigukast, mis kukutas brasiillase stardirivis Alonsost tahapoole. Brasiilias stardib Massa viiendana ja Alonso seitsmendana.

Samas usub Domenicali, et Alonso on võimeline võitma ja hooaja kokkuvõttes Sebastian Vettelit edestama. «Võin fännidele ühte lubada – anname endast 120 protsenti, et kindlustada tootjate arvestuses teine koht ja ennekõike aidata Fernando maailmameistriks. Minu arvates väärib ta praegustest sõitjatest seda kõige rohkem. Kvalifikatsioon ei läinud päris soovitult, aga oleme sel hooajal korduvalt näinud, et ajasõidu tulemus ei ole lõpliku tähtsusega. Kui lisada veel vihmasaju võimalus, oleme endiselt igati konkurentsis,» lausus Domenicali Eurospordile.

Hispaanlane on juba ühe stardikoha võitnud, kui Pastor Maldonado ei ilmunud pärast kvalifikatsiooni õigel ajal kaalumisele ja kaotas seetõttu kümme kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles