Joey Barton: ma olen liiga intelligentne, et jalgpalli mängida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joey Barton.
Joey Barton. Foto: SCANPIX

Karjääri jooksul korduvalt nii kaasmängijate kui ka seadusesilmaga pahuksisse sattunud jalgpallur Joey Barton tuli lagedale huvitava avaldusega - ta on enda arvates liialt intelligentne, et oma elu vaid jalgpalli mängimisele pühendada.

QPRi meeskonna poolkaitsja sai eelmise hooaja viimases mängus näidatud sobimatu käitumise eest 12-mängulise võistluskeelu ja siirdus seetõttu laenulepinguga hoopis Prantsusmaale Marseille’ ridadesse. Siiski hoiab Barton oma fänne enda tegemistega kursis Twitteri vahendusel, kus ta tsiteerib sageli Nietzshet ja teisi filosoofe ning arutleb muusika üle.

«Võib-olla ma ei peaks seda välja ütlema, aga ehk olen jalgpalluri kohta liiga intelligentne,» lausus Barton Prantsuse pressis. Seepeale reageeris tema kaasmaalasest kolleeg, Manchester Unitedis ja Arsenalis mänginud Mikaël Silvestre, kes kirjutas Twitteris: «Harimatu Joey Barton on hämmastav selle poolest, kui ületamatult loll ja egoistlik megalomaan ta on!»

Barton tunnistas ka, et siirdus QPRi vaid raha pärast. «Tegin elus esimest korda otsuse vaid raha nimel. Põhjus oli selles, et mu elukaaslane ootas last, aga ma ei tundnud ennast nii käitudes hästi. Mida rohkem raha, seda rohkem probleeme sul on. Kui ma vangis istusin (Barton saadeti 2008. aastal tänavakakluse eest 77 päevaks trellide taha – toim.), sain päev 7 naela. Nii oli palju lihtsam – ostsid selle eest süüa ja oligi kõik,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles