Newey: avarii järel arvasin, et nüüd on kõik

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrian Newey.
Adrian Newey. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja Brasiilia etapi avaringil avarii teinud Sebastian Vetteli meeskonna tehnikadirektor Adrian Newey kartis, et sellega on sakslase sõit ka sõidetud.

«Kui päris aus olla, siis avaringi järel mõtlesin – nüüd on ilmselt kõik. Olin üsna üllatunud, kui nägin, et auto siiski liigub. Sebastian võttis raadio teel ühendust ja avaldas arvamust, et ta ei saa jätkata,» sõnas kurnatud moega Newey Sky Sportsile pärast võistlust.

«Seejärel pildistasime möödasõitvaid autosid ja nägime väliseid kahjustusi ning mis veel murettekitavam – suurt pragu väljalasketorustikus,» jätkas Newey. «Selliste vigastuste puhul torustik tavaliselt praguneb ja kerepaneelid võtavad tuld ning ongi kõik. Saime vaid mootorikarakteristikuid muuta, et väljalase oleks võimalikult jahe. Seekord läks õnneks,» võttis Newey äreva olukorra kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles