Marko Albert loodab jõuda kolmandat korda Hawaii Ironmanile

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert
Marko Albert Foto: Dominik Hartmann

Möödunud nädalavahetusel lõppeva aasta Eesti parimaks triatleediks tituleeritud Marko Albert seadis järgmise aasta peamiseks eesmärgiks jõudmise Hawaii Ironmanile. 2011. aastal maailma mainekaimal triatlonil saavutatud 13. koha kõrvale lisandus tänavu professionaalide arvestuses 32. positsioon.

«Kuna Hawaii Ironmanile minnakse tegema vaid parimat tulemust, siis võtsin treeningutel riske, mis ennast lõpuks ära ei tasunud. Järgmist aastat silmas pidades lisas see väärt kogemuse. Uuesti kvalifitseerumiseks pean saabuval hooajal osalema kahel rahvusvahelisel Ironman’il. Kus ja millal, paneme treener Jüri Käen’iga paika üsna pea,» lisab Albert. Maailma mainekaimale triatlonile kvalifitseeruvad hooaja tulemuste põhjal vaid 50 parimat triatleeti.

Alberti möödunud hooaja vaieldamatuks tipphetkeks oli esimese eestlasena Ironman 70.3 osavõistluse võitmine USA pinnal Racine’s. «Poodiumi kõrgeimale astmele ronimine on tõesti rahuldust pakkuv tegevus,» tunnistab Eesti parim triatleet, kes alistas võistlusel mitmed nimekad vastased. Selja taha jäid nii maailmameister Craig Alexander Austraaliast ja tänavu 11 korral rahvusvahelistel võistlustel poodiumile tõusnud Tim Reed samuti Austraaliast kui ka mullune võitja Paul Ambrose USAst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles