Aasta esimene suusatüli: Rootsi nõuab Norra tulemuse tühistamist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra naiste teatenelik.
Norra naiste teatenelik. Foto: SCANPIX

Rootsi suusaliit esitas protesti Norra naiste teateneliku vastu, kuna rootslaste arvates kasutas eile Gällivares toimunud MK-etapil avavahetust sõitnud Vibeke Skøfterud keelatud uisusammu.

Norra nelik võitis lõpuks 19,4 sekundiga Rootsi esindusnaiskonna ees, kuid Skøfterudi liigutus ei jäänud nägemata ka kohtunikel, kes karistasid Norrat kirjaliku hoiatusega. Rootslaste meelest pole see piisav ning nad nõuavad diskvalifitseerimist. «Oli täiesti selge, et Skøfterud kasutas keelatud uisusammu ja sai sellest liiga palju kasu. Ta oli grupist kolm-neli sekundit maas ja siis oli järsku grupi ees,» pahandas Rootsi naiste koondise peatreener Rickard Grip ajalehes Aftonbladet.

«Sellisel moel võib küll uisusammu teha, aga mitte suunda muuta. Liikumine peab ikka kogu aeg samasuunaline olema,» lisas Grip, tunnistades siiski, et ei usu protesti rahuldamisesse. «Tõenäosus on üliväike, aga tahamegi pigem näidata, et sellised võtted ei ole vastuvõetavad. Kohtunike otsus on vale.»

Skøfterud ise leidis aga, et ei teinud midagi valesti. «Olin sunnitud kuidagi suunda muutma ja eelnevas kurvis ei saanud rada vahetada. Enda arust ma küll reegleid ei rikkunud,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles