Safina tõuseb kaotustest hoolimata maailma esireketiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dinara Safina
Dinara Safina Foto: AP / Scanpix

Dinara Safina tõuseb 20. aprillil avaldatavas naiste tennise maailma edetabelis esmakordselt esikohale, tõrjudes sealt ameeriklanna Serena Williamsi.

Tatari päritolu venelanna pole oma karjääri jooksul veel ühtegi suure slämmi turniiri võitnud, küll aga on kaks korda teise koha saanud – mullu jäi ta Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste finaalis alla Ana Ivanovicile, tänavu kaotas Austraalia lahtiste finaalis Serena Williamsile.



Pärast tänavusi Austraalia lahtiseid pole Safina kirja saanud ühtki head tulemust, viimati mängis ta Miamis 4,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniiril ja kaotas seal juba teises ringis, kuid eelmise hooaja esikohad Montreali, Los Angelese, Berliini ja Tokyo turniiridel aitavad tal esireketiks tõusta.



«Maailma esireketiks tõusmine on väga suur au ja iga väikese tennist mängiva tüdruku unistus,» tunnistas Safina. «Minu jaoks on see veelgi erilisem, kuna ka minu vend Marat on olnud esireket, olen õnnelik, et ka mina sellele tasemele jõudsin.»



Safina ja Marat Safin on ainsad õde-vend tenniseajaloos, kes mõlemad oma karjääri jooksul edetabeli tippu on jõudnud.



Sel nädalal Marbella turniiri avaringis üllatuslikult Tšehhi tennisistile Klara Zakopalovale kaotanud Williams on aga edetabelisüsteemi kõvasti kritiseerinud. Ameeriklanna pahandas, et kaotab esikoha, hoolimata sellest, et on viimase 12 kuu jooksul võitnud nii USA kui ka Austraalia lahtised ning sai Wimbledonis oma õe Venus Williamsi järel teise koha.



Safina tunnistas, et tahtnuks esikohale tõusta paremate tulemustega. «Loomulikult olen oma eelmise aasta saavutuste üle uhke, aga oleksin tahtnud selle tulemuseni teistmoodi jõuda,» tõdes ta. «Loodan kõigile tulevate kuude jooksul tõestada, et olen edetabeli esikohta väärt.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles