LHV maksis jalgpalliklubidele fännide kogutud toetusi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JK Tallinna Kalev
JK Tallinna Kalev Foto: Triin Mangusson

Eesti Jalgpalli Liidu ja LHV Panga koostöös loodud toetussüsteemi abil sai sel aastal toetust 82 Eesti jalgpalliklubi. Toetuse kogumisse on panustanud 630 LHV jalgpallikaardi omanikku.

Pank maksis 82 Eesti jalgpalliklubile välja esimesed toetused kogusummas 2248 eurot, mis koosneb jalgpallikaardi kasutajate poolt kogunenud maksetest ja neile panga poolt lisatud toetusest. Suurim toetust saav klubi on Tallinna Kalevi jalgpalliklubi, kellele on ligi saja kaardikasutajast fänni abiga kogunenud aasta lõpuks üle 300 euro toetust. Ka Tartu Tammekale kogunes arvestatav 200-eurone annetus.

«Kuigi summad pole tänavu veel suured, annab kaardi tuleviku edust tunnistust järjest kasvav kasutajate arv. See projekt ongi pikema ajamõõtmega, klubide ülesehitamine ja «minu klubi» tunde tekkimine inimestes võtab aega, nagu ka arusaamine, et klubi pole mitte tavaline teenusepakkuja, vaid ühistegevusel baseeruv sotsiaalne nähtus. Usun, et mõne aasta pärast saavad Eesti jalgpalliklubid kaadrimaksetest juba arvestatavaid toetusi uute Poomide, Vassiljevite ja Piirojade treenimiseks,» ütles Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

Eesti jalgpalliklubisid toetab nüüd juba enam kui 630 jalgpallikaardi omanikku. Iga klubi toetussumma on seda suurem, mida rohkem on klubil jalgpallikaarti kasutavaid fänne. Jalgpallikaart Eesti Jalgpalli Liidu ametlik fännikaart: selle omanik pääseb Eesti koondise mängudele soodsamalt ja saab soodustusi ka jalgpalliliidu teiste ametlike toetajate juures.

Eesti Jalgpalli Liidu ja LHV koostöös loodud toetussüsteemi abil saab kaardiomanik iga ostuga toetada enda valitud Eesti jalgpalliklubi või rahvuskoondist, annetades oma ostule juurde 0,25% tehingu summast. Kogutav raha laekub jalgpalliklubi toetusfondi. Toetada saab kõiki Eesti klubisid alates Meistriliigast kuni madalamate liigadeni, sealhulgas naiste ja noorte jalgpalliklubisid. Kogunenud summale lisas pank omalt poolt sama palju juurde – sel kombel sai klubi annetuse nii oma toetajatelt kui ka pangalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles