Tallinna Selverit võib oodata suurpuhastus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri ja Eesti koondise peatreener Avo Keel.
Tallinna Selveri ja Eesti koondise peatreener Avo Keel. Foto: Raigo Pajula

Tallinna Selveri võrkpalliklubi peatreeneri Avo Keele sõnul võib eelarve vähenemise ja mitme mängija välisklubisse siirdumise tagajärjel meeskonda ees oodata suurpuhastus.



«Järgmise hooaja kohal on palju küsimärke,» lausus Keel volley.ee-le antud intervjuus. «Võib-olla oleme ahne noortekamp, kus kolm-neli kogenumat mängijat.»

Pärnu VK juhendaja Andrei Ojamets ütles pärast pronksmedalite võitmist, et ei taha võrkpalli mõnda aega näha. Kui tühjaks lõppenud klubihooaeg teid pigistas?
Esmaspäeval on mul koondise asjus kokkusaamine Eesti Võrkpalli Liidu peasekretäri Henn Vallimäega ja samal päeval toimub ka Selveri juhatuse koosolek. Koondise tegemised koputavad uksele, kus see Ojametski (koondise abitreener) võrkpallist pääseb.
Teie juhendatav rahvusmeeeskond koguneb 4. mail. Kuidas kavateste kolmenädalase puhkuse sisustada?
Ega seda vaba aega nüüd nii palju ka ole. Kuid sain õnnitlusi Lõuna- ja Lääne-Eesti jahimeestelt ning üheskoos vaatame koprad üle.
Selle aasta numbri sees peetud mängud ei tekitanud kahtlust, milline meeskond on Eesti parim. Miks hooaja algus natukene nihu läks?
Hooaja esimene mäng Pere Leivaga ebaõnnestus nagu ka Challenge Cupi avakohtumine Kuldiga Elviga. Selliseid päevi esineb igal meeskonnal. Teine eurovastane Izmiri Arkas oli väga tugev meeskond ja meil ei vedanud loosiga, et nendega nii vara vastamisi läksime. Detsembris peetud Eesti karikafinaal Pere Leivaga oli tasemelt OK. Pärast seda, kui lubasime Ardo Kreegi ja Kristjan Õuekallase Prantsusmaale, hakkas meil aukude lappimisega ühel hetkel kiire. Hooaja lõpus lõi rütmi segamini Meelis Kivisilla kämblavigastus.
Millega seletada Selveri kindlat üleolekut kahe viimase finaalkohtumise viiendas geimis?
Viiendate geimide märksõnaks võib pidada blokki, mis nõuab igalt mängijalt ääretult kõrget enesekontrolli ja keskendumist. Eelkõige oli tegemist psühholoogilise võitlusega.
Mida kostate finaalseeria vilepartii kohta?

Pärast viimast finaalmängu tahtnuks väga kehvasti öelda, kuid magatud öö järel ütlen: kõigil juhtub. Neljapäeval käis mäng üle kohtunike peade, kuid ma ei taha uskuda, et see tahtlik oli. Viiendas geimis jäi Kert Toobali jalaga löödud palli eest kollane kaart ja punkt andmata. Samas hoiatati mind hüppamise ja kätega vehkimise eest. Samasuguseid žeste teevad mängijad kohtumise vältel pärast ebaõnnestunud sooritust palju.
Kohe-kohe on algamas läbirääkimised mängijatega. Kas selverlaste vastu on juba piiri tagant huvi tuntud?
Rennes'i Volley peatreener Boriss Grebennikov helistas ja tundis huvi Kreegi lepingu pikendamise vastu.

Millised pallurid on valmis kodumaa tolmu jalgadelt pühkima?
Keith Pupart võiks kindlasti minna. Taseme poolest peaks ta korralikku seltskonda sattuma. Asko Esnal poleks näiteks Prantsuse kõrgliigas midagi häbeneda. Martti Rosenblatti taha paneksin küsimärgi. Eelmisel hooajal huvitus temast üks Prantsuse meistriliiga meeskond, kuid ta otsustas õpingute tõttu Eestisse jääda. Veiko Lemberi selle hooaja saatuse otsustas koondis aasta tagasi tema eest. Näis, kas ta jätkab pärast Türgi EM-i või mitte.
Jaanus Nõmmsalu ja Argo Meresaar alustasid meistriliigas temporündajatena ning nihkusid seejärel nurga- ja diagonaalründajaks. Kas Martti Rosenblatti head esitused temporündajana play-off'is ei pane teid kaaluma tema positsioonivahetust?
Koondise nimekirjas on ta ikka nurgaründaja. Kuid tema head mängud temporündajana andsid mulle vangerdamisruumi.

Selveri lätlased Agris Leitis ja Artjom Andilevko pääsesid platsile harvemini, kui on näha kuuvarjutust. Kas selliseid leegionäre on otstarbekas palgata?
Leitis sai hooaja lõpus järjest rohkem platsile ja hakkas Lemberi kohta hõivama. Kuid Pärnu vastu peetud esimese poolfinaalmängu avageimis seisul 25:25 tunnistas ta äkitselt, et kardab üht asja teha. Koristasin ta kiiresti platsilt ära, sest sellise mängijaga pole mõtet tegemist teha. Leitisel lõppes kaheaastane leping ja selle vahejuhtumi järel me vaevalt seda pikendame.
Andilevkot lootsin play-off'is pallingul kasutada, kuid minu viga, et ei suutnud tema servi piisavalt stabiilseks teha.
Pere Leiva mängijatest koputavad koondise põhikoosseisu uksele Kert Toobal ja Oliver Venno. Millise arvamuse kujundasid teis nende meeste esitused esikohamängudes?
Kumbki neist põhjapanevalt midagi uut ei pakkunud. Ma ei tea, millised on Toobali ja Venno ülesanded Pere Leivas, kuid mul on kindel nägemus, kuidas neid koondises kasutan. Kas see roll neile sobib, selgub läbirääkimiste käigus.
Kindlasti jälgisite silma nurgast Pere Leiva 25-aastase peatreeneri Rainer Vassiljevi tegemisi. Kas nii noor mees on valmis sellisel tasemel meeskonda juhendama?
Miks ta siis ei ole. Olen aru saanud, et tema juhtis meeskonda sisuliselt alates oktoobrist-novembrist. Tõsi, teist nii noort Eesti meistriliiga klubi peatreenerit ma ei mäleta.
Iga kolm korda järjest Eesti meistriks tulnud põhimängija otsib võimalusi välisklubisse siirdumiseks. Kuidas on lood teiega?
Vestlesin enne teist finaalmängu klubi presidendi Tarmo Keskkülaga, kelle sõnul on juhatus treeneripaari tööga rahul. Välismaalt pole pakkumisi tulnud ja praeguse seisuga jätkan Selveris.
Selver on kolm viimast aastat Baltimaade võrkpalli valitsenud. Tegemist on meeldiva rutiiniga, kuid kas verevahetuse tagamiseks ja enda vormis hoidmiseks poleks mõttekas plats puhtaks lüüa ning uue põlvkonna üles kasvatamisele keskenduda?
Pole välistatud, et nii ka läheb. Järgmise hooaja kohal on palju küsimärke. Võib-olla oleme ahne noortekamp, kus kolm-neli kogenumat mängijat.
Eurotandril peame vähemalt paar järgmist aastat leppima osalemisega madalaimas sarjas Challenge Cupil, sest Eesti reiting, mis koostatakse klubide rahvusvaheliste tulemuste põhjal on lihtsalt niivõrd madal. Kahtlane, kas isegi Selveri Challenge Cupi võit asja muudaks, sest kolm Küprose klubi teenivad ilmselt kambapeale ikka rohkem punkte. Milliste nippidega saaks olukorda parandada või on Challenge Cup piisavalt suur väljakutse?
Suurriike soosiva süsteemi tõttu on Challenge Cup meile sunnitud väljakutse. Küprosel toetab riik eurosarjades mängivaid meeskondi ja pelgalt osalemise eest koguneb neil paras ports punkte. Taotleme ka tulevaks hooajaks wild card'i CEV Cupile. Samas on CEV Cupi ja Challenge Cupi tasemevahe väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles