Soome jalgpallilegendi treenerikarjäär on saanud suurepärase alguse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sami Hyypiä on peatreeneri ametis olnud seni väga edukas.
Sami Hyypiä on peatreeneri ametis olnud seni väga edukas. Foto: SCANPIX

Endise Soome jalgpallikoondislase Sami Hyypiä üliedukas mängijakarjäär on saamas jätku suurte tegudega treenerimaailmas.

2011. aasta mais karjääri lõpetamisest teatanud soomlane tegutseb hetkel oma viimase koduklubi Leverkuseni Bayeri peatreenerina ning on seni olnud väga edukas. Ta moodustab treeneripaari koos Poola päritolu sakslase Sascha Lewandowskiga ning hetkel hoitakse Bundesligas Müncheni Bayerni järel teist kohta.

Portaal Bild kirjeldab Hyypiät kui tüüpilist tagasihoidliku soomlast, kes tihti oma emotsiooni esile ei too. Samas Dortmundis sündinud Lewandowski on vägagi elav ning juhendab platsi ääres mehi suure entusiasmiga. Legendaarse Rudi Völleri sõnul moodustavad nad suurepärase treeneripaari.

Hyypia ja Lewandowski asusid meeskonda juhtima selle aasta aprillis ning nende leping kestab 2015. aastani. Soomalse sõnul on hea, et tema paarilisel on ka natukene varasemat treenerikogemust. Varem juhendas sakslane Leverkuseni alla 19-aastaste meeskonda.

Hyypiä veetis suurema osa oma karjäärist Liverpoolis, kus ta kandis ka kaptenipaela. Ta on võitnud kahel korral Inglismaa karika ning 2005. aastal aitas ta meeskonnal Meistrite liiga võita. Koondist esindas ta kokku 105 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles