NBA juht ähvardab tähtedeta mänginud San Antoniot ränga karistusega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregg Popovich (paremal) tahaks ise otsustada, millal Tim Duncanit ja Tony Parkerit platsile saata.
Gregg Popovich (paremal) tahaks ise otsustada, millal Tim Duncanit ja Tony Parkerit platsile saata. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA komissar David Stern on maruvihane San Antonio Spursi peatreeneri Gregg Popovichi peale, kes jättis kohtumises Miami Heatiga meeskonnast välja tähtmängijad Tim Duncani, Tony Parkeri ja Manu Ginobili ning Danny Greeni.

Popovich saatis nimetatud neliku pärast eelmist mängu koju ning ülejäänud meeskond kaotas Miamile 100:105. Stern ähvardab nüüd aga Popovichi ja Spursi karmide sanktsioonidega. «Vabandan kõikide NBA fännide ees,» teatas Stern kohe mängu lahtiviske järel üllitatud avalduses. «San Antonio Spursi otsus on vastuvõetamatu ja neid ootab märkimisväärne karistus.»

Ehkki tähtmängijatele puhkuse andmine pole NBAs kuigi ebatavaline, ajas Sterni ilmselt vihale see, et neljapäevaõhtustel kohtumistel on liigas eriline tähtsus – õhtu jooksul peetakse vaid kaks mängu ja mõlemast teeb ülekande rahvuslik telekanal TNT. Lisaks on Heati ja Spursi näol tegu vastavalt valitseva meistri ja läänekonverentsi ühe tipuga ehk kahe suure publikumagnetiga.

Popovichi kaitseks astus välja ka Heati mängija Ray Allen, lausudes pärast kohtumist: «Pop on palju mänge võitnud. Ta on võitnud tiitleid. Ta teab, mida teeb.» Miami peatreener Erik Spoelstra ei soostunud aga vastastest pikalt rääkima. «Mul on endalgi küllalt muresid. Ega ma pole mingi arvamusliider,» sõnas Spoelstra reporteritele. «Mul pole aimugi, kuidas see olukord vastaseid mõjutas. Ja ma ei kavatse sellest mõtlemisele sekunditki raisata.»

Popovich on varemgi oma tähtmängijaid pingile jätnud. Mullu tööseisaku tõttu 66-mänguliseks kahanenud tiheda graafikuga hooajal tegi ta nii kolm korda ning kui liiga asekomissarilt Adam Silverilt aprillis selle kohta aru päriti, vastas too, et liiga ei kavatse peatreenereid niisuguste asjade eest karistada. «On meeskonna otsustada, kes mängib ja kes mitte. Ja Greg Popovich on ilmselt viimane treener, kelle otsuseid ma söandaksin kahtluse alla seada,» sõnas Silver tookord.

Stern on aga teist meelt – 1990. aasta aprillis tegi ta 25 000 dollarit trahvi Los Angeles Lakersile, kui peatreener Pat Riley jättis põhihooaja viimases mängus pingile Magic Johnsoni ja James Worthy. 1985. aastal karistas toonane asepresident Rod Thorn samuti Lakersit, kui Riley ei pannud mängu Johnsonit ja Kareem Abdul-Jabbari.

Ilmselt on Sternile pinnuks silmas ka Popovichi varasemad samateemalised naljad. Kui Duncan mullu Portlandi vastu pingile jäi, märkis Popovich põhjenduseks protokolli: «Ei mänginud – liiga vana.» Paar päeva hiljem möönis ta siiski, et oleks võinud teisiti käituda: «Rohkem ma nii ei tee. Mõni mees ei pidanud seda eriti naljakaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles