Leok Türgis: nigel start ja turtsuv tsikkel

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: www.decarli-racing.com

Eesti parima motokrossisõitja Tanel Leoki Türgi MM-etapi esimene sõit ebaõnnestus täielikult. Võimaluse kõrgeks kohaks rikkusid ebaõnnestunud start ja sõiduvahendi turtsumine.


«Võrreldes eelmise hooajaga on stardid küll paranenud, aga esimene läks täna (eile – toim) täiesti aia taha,» tunnistas Leok, kes langes lähte järel 14. kohale. «Vahel lihtsalt läheb nii, ikka juhtub.»

Tegelikult kirus Leok rohkemgi esimeses sõidus üleelatud kukkumist, kuna just see õnnetu juhus sai 19. kohale jäämisel määravamaks. Nimelt suri tsikkel pärast intsidenti välja, Yamaha turtsus ning keeldus uuesti käima minemast.

«Sellega, et masin käima ei läinud, kaotasin veel rohkem aega ning suuresti just seepärast ei suutnud kõrgemat kohta püüda,» märkis Leok.

Esimeses sõidus sai Aigar Leok parima eestlasena 16. koha, Gert Krestinov sõitu ei lõpetanud.

Tervis polnud probleem


Teise sõiduga, mille Tanel Leok lõpetas viiendal kohal, jäi motomees aga rahule. Ka uudse raja – Türgis sõideti MM-etappi esimest korda – tehnilisusega harjus Tanel Leok üsna kiiresti. Lisaks kartis ta pärast eelmist Bulgaarias sõidetud etappi, et põetud mandlipõletik võib oma mõju avaldada ka Türgis, kuid õnneks ei osutunud kartused tõeks.

«Õnneks siin polnud liiga kuum ka ning seetõttu oli ka teises sõidus enesetunne hea,» kommenteeris Leok.

Yamahaga sina peal


Start stardiks, kuid üldiselt on mullu Kawasakit ohjanud Leok oma Yamahaga ääretult rahul, kõik toimib kui kellavärk.

«Midagi halba ei saa küll masina kohta öelda, peale selle, et ta kukkumise järel käima ei läinud, pole miskit juhtunud,» kinnitas Leok.

Etapivõidu teenis Türgis Tanel Leoki meeskonnakaaslane Antonio Cairoli, kes oli parim mõlemas võistlussõidus. Kokkuvõttes sai teise koha Steve Ramon ning kolmanda David Phillippaerts.

«Natuke olen üllatunud, et juba MM-sarja liidriks tõusin,» sõnas Cairoli pärast võistlust. «Üritan hooaja järgmisi sõite samamoodi nautida.»

Teistest stardis olnud eestlastest sai Aigar Leok Istanbulis kokkuvõttes 18. ning Gert Krestinov 23. koha.

MM-sarjas hoiab liidrikohta Cairoli, kes on kogunud 98 punkti, teine on 94 silmaga Ken de Dycker. Tanel Leok on kokkuvõttes 7., Aigar Leok 13. ning Gert Krestinov 23. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles