Sõbra surmas süüdistatud Soome vormelitäht mõisteti õigeks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jyrki Järvilehto.
Jyrki Järvilehto. Foto: SCANPIX

Aastatel 1989-1994 vormel-1 sarjas kihutanud soomlane Jyrki Järvilehto ehk JJ Lehto, keda süüdistati purjuspäi paadiõnnetuse põhjustamises ja oma sõbra tahtmatus tapmises, mõisteti Turku apellatsioonikohtus õigeks.

Õnnetus juhtus 2010. aastal, kui paat, milles viibisid Järvilehto ja tema sõber, sõitis Ekenäsi kanalis suurel kiirusel vastu sillasammast. Järvilehto oli õnnetuse hetkel tugevas joobes, olles tunnistajate sõnul terve päeva alkoholi tarbinud. Tema sõber hukkus, võidusõitja ise pääses vigastusteta.

Mullu mõistis ringkonnakohus Järvilehto selle eest kaheks aastaks ja neljaks kuuks vangi, leides, et tema viibimine paadi rooli taga on tõestatud. Järvilehto esitas aga apellatsiooni, kus väitis, et viibis kokkupõrke hetkel hoopis paadi tagaotsas ning juhtis hukkunu. Apellatsioonikohus leidiski asja ülevaatamisel, et tõele vastab Järvilehto esitatud versioon.

46-aastase soomlase parimaks tulemuseks vormel-1 sarjas jäi 1991. aastal San Marino etapil saavutatud kolmas koht. Hiljem võistles ta sportautodel, tulles 1995. ja 2005. aastal Le Mansi 24 tunni sõidul üldvõitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles