Transi kihlveojuhtum tõstis Eesti jalgpalli Euroopas mustas edetabelis 4. kohale

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Trans.
Narva Trans. Foto: Toomas Huik

SportRadari agentuur, kellega teeb kihlveojuhtumite avastamiseks tihedat koostööd ka Eesti jalgpalliliit, avaldas edetabeli korrumpeerunumatest jalgpalliriikidest, kus Eesti on suuresti Transi juhtumi tõttu koguni neljandal kohal.

SportRadari süsteem on viimase kolme aasta jooksul tuvastanud Eesti liigajalgapallis 46 mängu, millel on selged tulemusega manipuleerimise tunnused, kirjutab Õhtuleht.

Kõige enam kahtlustatakse kihlveopettuseid Albaania liigas - seal on ajavahemikus 27. juuni 2009 kuni 22. november 2012 selgelt manipuleeritud 97 mängu tulemustega. Itaalia liigades on kihlveopettuse tunnused 70, Moldovas 66 ja Eestis 46 mängul.

Jalgpalliliidu infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul on see number konkreetselt seotud riigiprokuratuuris uurimisel oleva Narva Transi kihlveojuhtumiga ning Eesti jalgpalli korrumpeerunuks nimetada ei oleks aus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles