Chelsea ekstreener: Benitezi vallandamine ei tule kõne allagi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Benitez
Rafael Benitez Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi endine abitreener Ray Wilkins, kes sai 2009. aastal pärast Luiz Felipe Scolari vallandamist ka ise ametlikult ühe mängu jooksul peatreeneri kohuseid täita, usub, et suure kriitikatulva alla sattunud Rafael Benitez püsib ametis hooaja lõpuni.

Chelsea on Benitezi käe all teinud kaks väravateta viiki ja sai laupäeval 1:3 lüüa West Hamilt, kuid 2010. aastal Chelseast lahkunud Wilkinsi meelest on ilmvõimatu, et klubi omanik Roman Abramovitš hakkaks Roberto di Matteo järglaseks toodud hispaanlast seetõttu vallandama. «Minu meelest ei tule see kõne allagi,» ütles Wilkins Sportsweekile.

«Tal paluti tulla ja anti ülesanne kätte ning pole kahtlust, et ta pingutab selle täitmise nimel kõvasti. Kahjuks räägivad tulemused hetkel tema vastu. Chelsea klubi jaoks on tegu väga raske perioodiga ja nad on hädas,» nentis Wilkins.

Hetkel on Benitez nimetatud ametisse hooaja lõpuni ning seejärel loodab Abramovitš meelitada Chelseasse Pep Guardiola. Wilkins märkis aga, et Chelseal hakkavad potentsiaalsed peatreenerikandidaadid otsa saama. «Kui Guardiola tuleb ja talle ka ust näidatakse, mis siis edasi saab?» küsis Wilkins. «Ta on ilmselt planeedi parim treener. Ta on noor mees, 41-aastane. Üks variant on ka Mourinho, aga kas Mourinho tuleks tõesti siia tagasi?»

Wilkinsi meelest oleks hea valik praegune Brightoni juhendaja ja endine Chelsea mängija Gus Poyet. «Ta areneb koos Brightoniga, ta on juba olnud ametis Leedsis ja Swindonis ning ta on Chelsea legend – täpselt nagu di Matteo. Enam polegi väga palju valikuid jäänud,» sõnas Wilkins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles