Esimesed punktid kasvatasid isu

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Steptšenko.
Daniil Steptšenko. Foto: Priit Simson

Nädalavahetusel oli Eesti koondislastest parim Daniil Steptšenko, kes jõudis esmakordselt MK-sarjas punktikohale.

«Peab ootama ja küll ükskord hakkab treeningutel tehtu ka võistlustel välja tulema,» nentis Daniil Steptšenko, kes ületas Östersundi MK-etapil nii sprindis kui jälitussõidus oma senist parimat kohta.

Laupäevases 10 km sprindis tabas 26-aastane Steptšenko esimeses lasketiirus kõik märgid, kuid püstitiiru järel pidi ta siirduma kahele trahviringile. Siiski tegi ta hea võistluse, lõpetades 38. kohaga, kaotust võitjale kogunes 1.29,6. Narva noormehe senise karjääri parim tulemus MK-sarjas oli 51. koht.

«Päris hästi läks, olen muidugi rahul,» rõõmustas ta. «Esimene start on alati raske ja enne kolmapäevast 20 km distantsi tundsin päris suurt pinget, aga sprindi eel oli enesetunne juba päris hea, usun, et seis läheb üha paremaks.»

Jälitussõidus läbis Steptšenko lamadestiirud eksimatult, kuid mõlemas püstitiirus jäi taas kaks märki üles, nelja trahviga sai ta 45. koha, kaotades võitjale 3.46,8. «Laskmisega väga ei vedanud, mul tekivad püsti laskmisel mõnikord probleemid ja nii juhtus ka seekord,» tõdes ta. «Aga kindlasti polnud see pingetest, ma ausalt öeldes ei mõelnud üldse selle peale, et esimesed tiirud nulliga lasin.»

Steptšenko tundis teenitud kahest MK-punktist mõistagi suurt heameelt. «Tegelikult oleksin tahtnud juba eelmisel aastal punktikohale jõuda, aga ei tulnud välja, tuli hoopis sel aastal,» rääkis ta. «Aga kindlasti on siit hea edasi minna, hea tunne on sees ja isu muudkui kasvab.»

Meeste sprindis sai üllatuslikult esikoha lasketiirudes eksimatult tegutsenud 27-aastane kanadalane Jean Philippe Leguellec, kes polnud varem kordagi isegi poodiumile jõudnud, tema senine parim tulemus oli Vancouveri olümpia sprindi 6. koht. Ühtlasi on Leguellec esimene Kanada meeslaskesuusataja, kes MK-etapi võitnud.

Jälitussõidus tõusis 10. kohalt esimeseks MK-sarja üldliider Martin Fourcade.

Naiste sprindis teenis pisut punktilisa Kadri Lehtla, saades ühe möödalasu juures 39. koha. «Kui kohta vaadata, pole just kõige parem,» lausus Lehtla. «Samas, kui aga kaotust vaadata, siis see polnud sugugi hull, olen palju suurema kaotusega kõvasti eespool olnud, seekord oli lihtsalt väga tihe sõit.»

Teistest eestlannadest sai ühe möödalasu teinud Kristel Viigipuu 76. koha, Johanna Talihärm eksis MK-debüüdil kolmel lasul ja sai 102 naise seas 92. koha.

Jälitussõidus pidi Lehtla käima neljal trahviringil ja seetõttu langes ta 45. kohale. «Ilus sõit läks laskmise nahka, natuke palju trahve tuli,» tunnistas ta.

«Positiivne on see, et tundsin end rajal juba päris hästi. Nädala alguses olin veel sõidus kange ja tuim, aga iga päevaga läks enesetunne üha paremaks,» jätkas Lehtla. «Igatahes esimese MK-etapi kohta üsna korralikud tulemused, mille pealt on hea edasi minna.»

Tabloo

Laskesuusatamine

Östersundi MK-etapp

Mehed. 10 km sprint: 1. Jean Phi­lippe Leguellec (Kanada) 25.10,4 (0 möödalasku) … 38. Daniil Steptšenko +1.29,6 (2), 56. Kauri Kõiv +2.08,0 (1), 77. Roland Lessing +2.56,4 (4). 12,5 km jälitussõit:

1. Martin Fourcade (Prantsusmaa) 33.03,5 (1) … 45. Daniil Steptšenko +3.46,8 (4), 52. Kauri Kõiv +4.56,4 (4).

Naised. 7,5 km sprint: 1. Tora Berger (Norra) 21.34,0 (1 möödalask) … 39. Kadri Lehtla +1.47,6 (1), 76. Kristel Viigipuu +2.52,4 (1), 92. Johanna Talihärm +3.48,4 (3). 10 km jälitussõit: 1. Tora Berger (Norra) 31.01,9 (1 möödalask) … 45. Kadri Lehtla +4.51,1 (4).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles