Valus kaotus – edasipääs ei sõltu enam ainult Rockist

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmo Kriisa (palliga) Eurosarja kohtumises Gaz Metani vastu.
Valmo Kriisa (palliga) Eurosarja kohtumises Gaz Metani vastu. Foto: Margus Ansu

Tartu Rock kaotas Rumeenias eurosarja mängu sealsele Gaz Metan Mediasele 58:81.

Viimastel nädalatel Eesti korvpalli päiksekiirena säranud Tartu Rock takerdus Rumeenia halli vihmapilve nimega Gaz Metan Medias. Võõral väljakul saadud valus saun 58:81 jättis Rocki olukorda, kus eurosarja edasipääsu võtmed pole enam nende endi kätes. Jah, tuleval teisipäeval tuleb esmalt alistada võõrsil prantslaste Dijon, ent samas loota ka sellele, et edasipääsu juba taganud Rumeenia klubi saab võõrsil jagu Ukraina liiga liidrist Južnõi Himikust.

«Oleme raskes seisus, kuid oleme end ise sinna pannud,» nentis Rocki peatreener Gert Kullamäe. «Kõigepealt peame muidugi ise mehed olema ja võõrsil prantslasi võitma. Täna (eile – toim) pärast mängu rääkisin Gaz Metani peatreeneriga ja ta lubas mulle nagu mees mehele, et lähevad Ukrainasse võitu võtma. Kuid ma pole nii sinisilmne, et võtaksin kõiki jutte puhta kullana.»

Kui Rock alustas pühapäeva pärastlõunal läbi Riia teekonda Rumeenia poole, ei ennustanud miski sellist hävingut. Kahes viimases eurosarja mängus saadi kodus soliidsed võidud, edulainel purjetati ka Balti liigas. Pisut külvas ärevust teadmine, et ameeriklasest põhimängujuhti Justin Ing­ramit segab seljavalu, kuid sama häda oli tal ka enne eelmist mängu ja vaatamata sellele tegutses ta hiilgavalt.

Ka eilne mäng algas Rocki jaoks hästi ning teise veerand­aja keskel juhiti 29:25. Järgneva viie minutiga jäädi aga vastasele alla 2:14 ning see oli kustumise algus. Gaz Metan alustas kolmandat veerandaega veel kahe kolmesega ja läks vaikselt oma teed.

«Kõik, mis sai halvasti minna, seda ka läks,» tõdes Kullamäe. «Me ei saanud enam üldse sisse – ei korvi alt, eemalt ega lõpuks ka vabaviskeid. Möödavisked tekitasid aga üldist ebakindlust. Kahju, et nii läks.» Tartlaste peatreeneri hääles kõlas tajutav pettumus.

Nagu tavaks, kasutas Kullamäe kõiki 12 pallurit ja kõik nad mängisid rohkem kui kümme minutit, paraku olid mõned mängijad eile tavapärasemast kahvatumad. Algviisikusse kuulunud Tanel Kurbase ja Egidijus Dimša ning Joosep Toome tulemuseks jäi null. Ebakindlaid viskeid sooritasid ka teised tartlased.

«Tahtmine ja võitlusvaim oli kõigil suur, seda oli näha juba riietusruumis, kuid kindlasti põlesid mõned mehed läbi,» arvas Kullamäe. «Niivõrd raskes kohas mängides on ebakindluse pealt raske korvideni jõuda.» Peatreener lisas, et oma jälje jättis ka Ing­rami seljahädade tõttu nädalapäevadeks treeningutest eemale jäämine. Eile suutis ta küll meeskonda aidata ja kogus parimana 14 punkti, ent mõistetavalt polnud ta päris harjumuspärasel tasemel.

Alagrupi teises kohtumises alistas Himik kodus Dijoni 79:74. Gaz Metanil on nüüd neli võitu, Himikul kolm, Rockil kaks ja Dijonil üks. Kui Rockil õnnestuks viimases voorus tõusta Himikuga ühele pulgale, annaks paremus omavahelistes mängudes eelise tartlastele.

Korvpall

EuroChallenge Cup

Gaz Metan Medias – Tartu Rock 81:58

Gaz Metan: Ivanovic 20, Mladenovic 18, Mitchell 15.

Rock: Ingram 14, Neljubov 11, Leppik 9, Veideman 6, Eichfuss 6, Saage 4, Kriisa 3, Doronin 3, Allingu 2.

Eesti meistriliiga:

Valga – Rakvere Tarvas 67:68 (Järveläinen 19, Grafs 13 – Raley-Ross 18, Lindmets 16)

Rapla – Tallinna Kalev 65:73 (Pärn 12, Pilk 11 – Vahter 22, Campbell 18) 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles