Kummaline nimemuutus NBAs: herilastest saavad pelikanid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Orleans Hornetsi mängija Ryan Anderson.
New Orleans Hornetsi mängija Ryan Anderson. Foto: SCANPIX

New Orleans Hornetsi korvpalliklubi vahetab nime ja alates ülejärgmisest hooajast on meeskonna nimeks New Orleans Pelicans, vahendab Yahoo! Sports.

Agentuuri teatel on Hornets nimevahetust plaaninud alates aprillist, kui meeskonna uueks omanikuks sai New Orleans Saintsi jalgpallimeeskonna omanik Tom Benson. Samuti on väidetavalt kaalumisel olnud sellised nimevariandid nagu Krewe ja Brass.

Uudisele on juba jõudnud reageerida Charlotte Bobcatsi omanik Michael Jordan, kes teatas, et sooviks Hornetsi nime vabanemisel selle tagasi Charlotte’i tuua. Hornets kolis 2002. aastal Charlotte’ist New Orleansi ja kaks aastat hiljem asutatigi Bobcats. «Selline käik pakuks meile kahtlemata huvi. Kogukond on sageli vana nime taastamiseks soovi avaldanud ja me kuulame nende arvamust,» kommenteeris Jordan.

Peamine põhjus, miks Benson tahab meeskonna nime muuta, on väga lihtne – tema meelest peaks klubi kandma Louisiana osariigile kohast nime. Pelikan on Louisiana vapilind. Bensoni naise Gayle’i sõnul peaks sel juhul muutma ka klubi värve – kui praegu mängib Hornets sinakasrohelistes või lilla-valgetriibulistes särkides, siis Pelicansi vorm peaks olema punane, kuldne ja sinine. Tõsi, nimevahetus pole vaid Bensonite perekonna otsustada, sest NBA puhul peab sellised muudatused heaks kiitma ka liiga juhtkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles