Kolmekordne olümpiavõitja otsustas karjääri lõpetada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Greis.
Michael Greis. Foto: SCANPIX

Saksamaa laskesuusataja Michael Greis, kelle auhinnakapis on kolm olümpiakulda, teatas, et lõpetab tippsportlase karjääri.

Kõik kolm olümpiakulda sai Greis kuue aasta eest Torino talimängudelt, kus ta võitis nii 20 km distantsi kui ka jälitussõidu ning teatekulla. MMilt noppis sakslane kaheksa medalit. Lisaks olümpiamedalitele võitis Greis MK-sarjas 11 individuaaletappi ja jõudis 34 korral poodiumile. Viimaseks medaliks jäi talle eelmisel hooajal kodusel Ruhpoldingu MMil saadud teatesõidu pronks.

Naljakal kombel lõpetas Greis karjääri pea samasuguse tulemusega, millega seda 2001. aastal MK-sarjas alustas. Toona sai Greis Soldiers Hollow' radadel 20 km distantsil 66. koha, läinud nädalal Östersundis samal distantsil aga 67. koha.

«Tippspordis peab sul olema täielik usk, tahe ja võiduiha. Minul seda enam pole ja laskesuusatamises ilma selleta tippu ei jõua. Östersundi etapp lõppes minu jaoks enne, kui õieti alatagi sai. Juba esimesel ringil ütlesin endamisi – kuule, Michi, midagi on puudu. Ja see saigi otsustavaks. Mul polnud enam sellist võitlusvaimu, mis aitas mul aastaid edukas olla. Tundsin sisimas vaid tühjust ja mõistsin, et see on mu viimane võistlus,» lausus Greis oma avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles