Erkmaa Korvpallikoolil ei õnnestunud Moskvas veel võiduarvet avada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Urmas Luik

Noorte klubikorvpalli tippturniiril Champions Cup Moskvas, kus teevad kaasa Euroopa riikide kuni 14-aastaste poiste meistermeeskonnad, olid kolmapäeval kavas viimased alagrupimängud.

A-alagrupi seni võiduta meeskondade duellis asusid vastamisi Eesti meister Erkmaa Korvpallikool ja Prantsusmaa tšempion Asvel Basket. Võrdsete heitluses saatis lõpuks edu prantslasi, kes kallutasid tasavägise kohtumise enda kasuks 71:64.

Avaveerandaeg lõppes Asveli 20:18 eduseisul, poolajaks olid nende edunumbrid 36:27 ja enne otsustavat neljandat mänguperioodi 54:44. Veel neli ja pool minutit enne kohtumise normaalaja lõppu oli 8:0 spurdi teinud eestlastel hea võimalus mängu kulgu muuta ja see enda kasuks kallutada, ent jaksu jäi lõpus väheks.

«Mängutempo, millega oleme siin turniiril seni kokku puutunud, on sootuks erinev sellest, mida kodustel meistrivõistlustel näeme ja kogeme,»rääkis Erkmaa KK peatreener Aivo Erkmaa. «Kaitses pingutatakse maksimaalselt, võimete piiril ega tehta mingeid järeleandmisi. Meie jaoks annavad need mängud kahtlemata hindamatu kogemuse.»

Erkmaa KK edukamatena viskasid Venemaa Korvpalliföderatsioonilt parima mängija eriauhinna teeninud Carlos Jürgens 17 ja Tom Kaldre 15 punkti. Kaitses mehiselt rassinud Kaspar Erik Puusepp võttis maha 12 lauapalli ja sooritas neli vaheltlõiget. Asvel Basketi ridades säras enim Marlon Kessler, kelle saagiks langesid 18 punkti ja 18 lauapalli. Corentir Pottier ja Babtiste Mariat lisasid võrdselt 14 punkti.

Neljapäeval on Champions Cupil puhkepäev ning reedel ja laupäeval peetakse kohamängud, millest otsustavad jõuavad huvilisteni ka otsepildis interneti vahendusel aadressil kids.basket.ru.

Erkmaa KK jätkab heitlusi 5.-8. kohale koos Domžale Heliose (Sloveenia), WKK Wroclawi (Poola) ja Asvel Basketiga (Prantsusmaa). Esinelikusse jõudsid Moskva CSKA (Venemaa), Belgradi Crvena Zvezda (Serbia), Š. Marciulionis BA (Leedu) ja Riia DSN (Läti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles